Ataşehir'de Başak Cengiz'i samuray kılıcıyla katletmişti! Can Göktuğ Boz'dan skandal şikayet!

Ataşehir'de Başak Cengiz'i samuray kılıcıyla katleden Can Göktuğ Boz skandal bir hamlede bulundu. Boz, aleyhinde yapılan sosyal medya paylaşımlarına savaş açtı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı ise cani adamın "hakaret" suçundan yaptığı şikayetlerine geçit vermedi.

Giriş Tarihi 17 Ekim 2022, 12:08 Güncelleme 18 Ekim 2022, 10:32
Ataşehir’de Başak Cengiz’i samuray kılıcıyla katletmişti! Can Göktuğ Boz’dan skandal şikayet!

İÇİNDEKİLER

Yürekleri sızlatan, Türkiye'nin gündemine oturan olay 9 Kasım 2021 günü yaşanmıştı.

Ankara'dan mimarlık eğitimi için İstanbul Ataşehir'e gelen Başak Cengiz samuray kılıcıyla Can Göktuğ Boz tarafından sokak ortasında katledilmiş, cani adam "Kolay olacağı düşüncesiyle kadın hedef seçtim" demişti.

Yargılama sonucunda "canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme", "silahla tehdit" ve "Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'una muhalefet" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet, 5 yıl hapis ve bin lira adli para cezasına çarptırılan Can Göktuğ Boz savcılığın kapısını çaldı.

"Aleyhimde yorum yapıyorlar" diyerek sosyal medyada hakkında yapılan paylaşım ve altına yazılan yorumlara savaş açtı, birçok kullanıcıdan şikayetçi oldu.

Şikayetler üzerine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Hakaret suçunun oluşabilmesi için hakaret edilen muhatabın belirli ya da en azından belirlenebilir olması gerektiğini belirten savcılık, cani adamın "hakaret" suçundan yaptığı şikayetlerine geçit vermedi.

YORUM VE PAYLAŞIMLAR GENEL İFADELER İÇERİYOR
Sabah'ta yer alan habere göre, Şikayete konu yorumların Can Göktuğ Boz'a, paylaşımı yapan kişilere veya paylaşım altında bulunan çok sayıda ve farklı yorum yapmış olan diğer yorumculara yönelik olup olmadığının belirlenemediğini belirten savcılık, doğrudan Boz'un hedef aldığına dair yeterli delil elde edilemediğini kaydetti.

Kararda ayrıca hakaret içerikli olduğu iddia edilen yorum ve paylaşımların genel ifadeler içerip, Boz'u kastettiğine yönelik de delil bulunmadığı ifade edildi.

Şikayetler üzerine başlatılan soruşturmalarda takipsizlik kararı verildi.