Rahim nakline ilgi büyük! Suudi Arabistan, Hollanda ve kraliyet ailelerinden talep var...

Akdeniz Üniversitesi, 5 yüz, 5 kol ve 2 rahim nakliyle tarihe geçti. Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Rahim nakline büyük ilgi var. Suudi Arabistan ve Hollanda’dan, kraliyet ailelerinden talep alıyoruz” dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Ağustos 2022 Güncelleme 22 Ağustos 2022, 06:58
Rahim nakline ilgi büyük! Suudi Arabistan, Hollanda ve kraliyet ailelerinden talep var...

İÇİNDEKİLER

Türk hekimleri, tıpta başarı üstüne başarı elde etti. Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesi, yüz, çift kol ve dünyanın ilk rahim nakliyle literatüre girdi. Prof. Dr. Ömer Özkan ile Prof. Dr. Özlenen Özkan, dünyanın gündemine yerleşti.



Özkan çiftinin, 2011'de rahim naklini yaptığı Derya Sert, 2 yıl önce oğlu Ömer Özkan'ı dünyaya getirdi.



Geçtiğimiz yıl da aynı operasyonun yapıldığı Havva Erdem, bebek sahibi olmayı iple çekti. AÜ Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, hastanede şu ana kadar 5 yüz, 5 kol ve 2 rahim naklinin yapıldığını söyledi. Bu başarının dünyanın da gündeminde olduğunu belirtti.

NOBEL'E ADAY...
Özellikle rahim nakliyle ilgili yurt dışından çok talep aldıklarını belirten Prof. Dr. Özkan, "Suudi Arabistan'dan, Hollanda'dan, kraliyet ailelerinden rahim nakliyle ilgili talep var. İnsanlık için çığır açması, Türkiye'nin bu projeyle bir Nobel daha alması gerekiyor. Üremede tüp bebek Nobel aldı, bu da başka bir versiyonu aslında" dedi.



Hollanda Kralı Willem ile eşi Maxima'nın, Catharina, Ariane ve Alexia adında 3 kızı var. Kraliyet Ailesi, soylarının devam etmesi için yeni çözümler arıyor.