SON DAKİKA: Bursa'da tek motorlu uçak düştü! Can kaybı var mı? Mahalle muhtarı açıkladı

Son dakika haberleri... Bursa'da Yunuseli Havaalanı yakınlarında Osmangazi ilçesine bağlı Bağlarbaşı Mahallesi'nde tek motorlu uçak düşerek yanmaya başladı. Uçağın düştüğü yer yerleşim yerlerinin arası. Bağlarbaşı Mahalle Muhtarı Hüseyin Gümüşsoy "Uçağın içinde iki kişilermiş. Uçaktaki iki kişi de öldü. Mahallemizde can kaybı yok." dedi. Bursa Valisi Yakup Canbolat: "Eğitim uçağının düşmesi sonucu pilot ve öğrenci pilot hayatını kaybetti. İlk tespitlere göre yaralı yok." ifadelerini kullandı. Hayatlarını kaybeden pilotların isimleri ise Furkan Ökten ve Murat Avşar olarak açıklandı.

Giriş Tarihi 25 Nisan 2022, 15:25 Güncelleme 25 Nisan 2022, 22:12
SON DAKİKA: Bursa’da tek motorlu uçak düştü! Can kaybı var mı? Mahalle muhtarı açıkladı

İÇİNDEKİLER

Bursa'dan öğleden sonra acı bir haber geldi.

Tek motorlu uçak, Yunuseli Havaalanı'na inmeye çalışırken Bursa'nın Osmangazi ilçesine bağlı Bağlarbaşı Mahallesi Sarıgül Sokak'ta evlerin arasına düşerek yanmaya başladı.

Olay yerine 20 itfaiye aracı ve ambulanslar sevk edildi.

SON DAKİKA! BAĞLARBAŞI MAHALLESİ MUHTARI: UÇAKTAKİ İKİ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Bağlarbaşı Mahalle Muhtarı Hüseyin Gümüşsoy "Mahallemizin en kalabalık olduğu sokağa eğitim uçaklarından biri düştü. Uçağın içinde iki kişilermiş. Uçaktaki iki kişi de öldü. Mahallemizde can kaybı yok." dedi. Kaza esnasında 5 araç ve 2 ev hasar gördü. Araçlardan 3'ü tamamen yandı.

BÖLGEYE KURTARMA HELİKPOPTERİ SEVK EDİLDİ
Uçağın düşmesinin ardından bölgeye kurtarma helikopterleri sevk edildi.

BURSA VALİSİ'NDEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI
Bursa Valisi Yakup Canbolat: "Eğitim uçağının düşmesi sonucu pilot ve öğrenci pilot hayatını kaybetti. İlk tespitlere göre yaralı yok." Bursa Valisi'nin olay yerinden yaptığı açıklamada "Teknik sebeplerle olduğunu düşünmekteyiz konu araştırılacak.

Sivil bir eğitim uçağıydı. 2 kişi vardı içinde pilotlarımız vefat etti. 2 evde ve 2 araçta hasar oluştu." dedi.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI A HABER'E BAĞLANDI
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş A Haber canlı yayınında "Geçmiş olsun. İçinde 2 kişinin olduğu 'ultralight' tipi bir uçak. Mahallede yaralanan veya hayatını kaybeden yok.

Patlamayla beraber araçlar yanmaya başlamış. Bunlar da park halindeki araçlarmış. Kısa bir zaman içerisinde detaylar ortaya çıkacaktır Merkez Osmangazi Bağlarbaşı Mahallesi'ne düşen bir uçak. 15.06'da olay gerçekleşmiş 15.07'de ihbar gelmiş ve anında itfaiye müdahale etmiş.

İki aracımızda yangınla ilgili bir hasar var. Onun haricinde bir hasar yok." ifadelerini kullandı.

UÇAĞIN DÜŞMEDEN ÖNCEKİ GÖRÜNTÜSÜ

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN