SON DAKİKA! Meteoroloji'den 'toz taşınımı' uyarısı! Suriye'den gelecek vaziyet alın! Bahar yağışları da geliyor! 6 Nisan hava durumu

Son dakika hava durumu haberleri... Meteorolojiden dikkat çeken 'toz taşınımı' uyarısı duyuruldu. Kuvvetli fırtına ve çöl tozları geçtiğimiz günlerde yurt genelini etkisi altına alırken şimdi de 'toz taşınımı' geliyor. Suriye'den gelecek toz taşınımı beklendiğini belirten Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun doğu kesimlerinde iki gün boyunca etkili olacağını duyurdu! Ayrıca yarın yurdun sadece doğu kesimleri yağış alırken, perşembe ve cuma günü ise ülke genelinde gök gürültülü sağanak etkili olacak.İşte 6 Nisan hava durumu...

Giriş Tarihi 06 Nisan 2022, 09:15 Güncelleme 06 Nisan 2022, 09:33
SON DAKİKA! Meteoroloji’den ’toz taşınımı’ uyarısı! Suriye’den gelecek vaziyet alın! Bahar yağışları da geliyor! 6 Nisan hava durumu

İÇİNDEKİLER

Son dakika hava durumu... Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Suriye'den yurda giriş yapacak olan toz taşınımına karşı uyardı. Toz taşınımının iki gün boyunca yurdun doğu kesimlerinde etkili olması bekleniyor.

Genel müdürlükten yapılan açıklamaya göre, çarşamba ve perşembe günü yurdun doğu kesimlerinde Suriye kaynaklı toz taşınımı hadisesi öngörülüyor.

Güney ve güneybatı yönlerinden esecek kuvvetli rüzgar ve fırtına ile birlikte akşam saatlerinden sonra etkisini artırması beklenen toz taşınımının Batman, Siirt, Şırnak, Hakkari, Bitlis ve Van çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Diyarbakır, Şanlıurfa'nın güneyi ve doğusu, Bingöl, Muş, Ağrı, Iğdır ve Kars'ın güneyi ve Erzurum'un güneyinde toz taşınımının iki gün boyunca aralıklarla etkili, zaman zaman orta kuvvette olması bekleniyor.

Toz taşınımı nedeniyle görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme, yağış alan yerlerde çamur şeklinde, yağış ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

BAHAR YAĞIŞLARI A GELİYOR

Bahar yağmurları etkisini göstermeye başladı. Yarın yurdun sadece doğu kesimleri yağış alırken, perşembe ve cuma günü ise ülke genelinde gök gürültülü sağanak etkili olacak.

YEREL KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların öğle saatlerinden sonra Gümüşhane, Bayburt, Ardahan ve Artvin'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek heyelan, ulaşımda aksamalar, su baskını, ani sel gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusunda kuvvetli (40-70 km/saat) olarak eseceği tahmin edildiğinden çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri, ağaç ve direk devrilmesi, kar erimesi, ulaşımda aksamalar, toz taşınımı ve savrulması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir