Kendisi ve iki çocuğunu ölümle tehdit eden kocasını öldüren hamile kadın beraat etti

Balıkesir'in Karesi ilçesinde kendisini ve iki çocuğunu ölümle tehdit ettiği gerekçesiyle kocasını öldüren hamile kadın, “Meşru müdafaa” kararıyla beraat etti.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Mart 2022 Güncelleme 06 Mart 2022, 06:57
Kendisi ve iki çocuğunu ölümle tehdit eden kocasını öldüren hamile kadın beraat etti

İÇİNDEKİLER

Balıkesir'in Karesi ilçesinde kocası Murat Aydın'ı pompalı tüfekle öldürüp cezaevine düşen 2 çocuk annesi Rümeysa Aydın, Balıkesir Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki son duruşmada "Kendimi korudum" diye savunma yaptı. Hakim, müebbet hapis istemiyle yargılanan kadına "Meşru müdafaa" gerekçesiyle beraat kararı verip özgür bıraktı! Cezaevine girerken 3. çocuğuna 1,5 aylık hamile olduğunu öğrenen karnı burnunda anne, çocuklarına koşarken duygusal anlar yaşadı. 8.5 aylık hamile kadın cezaevi önünde dakikalarca çocuklarına sarıldı. Özgürlüğe adım atan genç kadın, "Adalet yerini buldu. Kim boşu boşuna katil olmak ister. Ben onu öldürmeseydim, o beni ve çocuklarımı öldürecekti. Sesimi duydukları için herkese teşekkür ederim" ifadesini kullandı.



BODRUMDA İŞKENCE YAPTI
Rümeysa Aydın, "Beni öldüresiye dövdü, 6 saat bodruma kilitledi. Korkutmak için tüfekle havaya ateş edecektim. Tüfeğe sarılınca patladı ve öldü" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN