Afyonkarahisar'da yolda kalanlara çay dağıtan imam Adem Eser: Bizim insanımız kendi aç kalır donar ama kimseyi üşütüp aç bırakmaz

Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesinde olumsuz hava şartlarında dolayı yolda kalanlara termosla çağ ve bisküvi dağıtan köy imamı açıklamalarda bulundu. Koca yürekli İmam Hatip Adem Eser, “Bizim insanımız böyledir. Nerede bir mazlum görse, nerede ihtiyaç sahibi varsa ona elini uzatır. Kendi aç kalır ve donar ama kimseyi üşütüp, aç bırakmaz” dedi. Öte yandan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş,  İmam Hatip Adem Eser'i tebrik etti.

Giriş Tarihi 10 Şubat 2022, 11:59 Güncelleme 11 Şubat 2022, 01:55
Afyonkarahisar’da yolda kalanlara çay dağıtan imam Adem Eser: Bizim insanımız kendi aç kalır donar ama kimseyi üşütüp aç bırakmaz

İÇİNDEKİLER

Dondurucu soğukta içleri ısıtan görüntüler Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesi Demirbel köyünde geldi. Kar yağışı sonrası yaşanan olumsuz hava şartlarından dolayı karayolunda uzun araç kuyrukları oluştuğunu gören Eser, dün ikindi namazı sonrası karayoluna çıkarak elinde termosla yolda kalan şoförlere çay ve bisküvi dağıttı.

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek'in 'sen ne güzel adamsın' ifadeleri ile sosyal medyadan Eser'in çay dağıttığı görüntüleri paylaşması büyük ilgi gördü.

İMAM ESER A HABER'E KONUŞTU
Yaptığı davranışla adeta görenlerin içini ısıtan Eser A Haber'e açıklamalarda bulundu.

Eser yaptığı açıklamada, "İçimden söyle bir şey geçti. Çay demleyip, bisküvi alıp karda yolsa kalanlar ikramda bulunayım. Soğuk hava üşümesinler içlerini ısıtalım. Dinimizin de emridir yolda kalana yardım etmek. Bu vecibeyle çıktık geldik. Baştan sona kadar çay yardımında bulunduk." ifadelerini kullandı.

Eser şunları söyledi:

"Vatandaşlar teşekkür ettiler ve ilk defa bir imamın böyle bir şey yaptığını söylediler. Bizler Diyanet İşleri Başkanlığı personelleri olarak her zaman vatandaşlarımızın yanındayız. Çok mutlu oldum, hepimizden Allah razı olsun. Bizim insanımız böyledir.

Nerde bir mazlum görse, nerde ihtiyaç sahibi varsa ona elini uzatır. Kendi aç kalır ve donar ama kimseyi üşütüp, aç bırakmaz. Bu bizim ecdadımızdan bize kalan en büyük mirastır. Ben Erzurumluyum, buranın yani Afyon'un, Şuhut'un insanı mert, ama havası soğuktur"

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ALİ ERBAŞ'TAN TEBRİK
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş İmam Hatip Adem Eser'i tebrik etti.

Erbaş, "Asırlar boyu Hademe-i Hayrat olarak anılan din gönüllülerimiz, iyiliğin hizmetkârı olmaya devam ediyor. Yolda kalanlara Allah rızası için sıcak çay ve bisküvi dağıtan Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesi Demirbel Köyü İmam Hatibimiz Adem Eser hocamızı can-ı gönülden tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN