e-Bordro maaş sorgulama nasıl yapılır? Ocak ayı e-Bordro nasıl alınır? e-Devlet üzerinden e-bordro alma ekranı!

Gündemde yoğun bir şekilde araştırılanlar arasında e-Bordro sorgulama nasıl yapılır? Sorusu yer alıyor. Milyonlarca çalışan her ay bu bilgiyi merak ediyor ve internet üzerinden detaylıca incelemenin yanı sıra çıktısını da almak istiyor. Peki Ocak ayı e-Bordro nasıl alınır? e-Devlet üzerinden e-bordro alma ekranına nasıl ulaşılır? Gireceğiniz bazı önemli bilgiler ile maaşınızın bordrosunu aylık olarak alabilmeniz ve o ay ödenen maaş detaylarını öğrenebilmeniz mümkün. İşte detaylar…

Giriş Tarihi 17 Ocak 2022, 00:10 Güncelleme 17 Ocak 2022, 00:10
e-Bordro maaş sorgulama nasıl yapılır? Ocak ayı e-Bordro nasıl alınır? e-Devlet üzerinden e-bordro alma ekranı!

İÇİNDEKİLER

e-Bordro maaş sorgulama nasıl yapılır? Ocak ayı e-Bordro nasıl alınır? e-Devlet üzerinden e-bordro alma ekranı araştırmaları arama motorları üzerinden sıklıkla yapılıyor.Milyonlarca çalışan her ay kendilerine ödenen maaş detaylarını e-bordro olarak inceleyebilir ve alabilir. 2022 yılının ilk ayında zamlı olarak maaşlar alındığı içi daha da heyecanlı bir şekilde bu bilgiler araştırılmaya başlandı. Ocak ayına ilişkin bilgilerin nasıl, nereden öğrenileceği de merak konusu oldu. İşte detaylar…

E-BORDRO NASIL ALINIR?

E Devlet sistemi içerisinde yer alan e bordro uygulaması sayesinde maaş bordroları internet üzerinden sorgulanabilmektedir. Ancak bu hizmetten sadece devlet memurları yararlanabilmektedir. Özel sektörde çalışanlar ve 4C veya farklı şekilde sözleşmeli olarak çalışan memurlar bu sistemden yararlanamaz. E bordro maaş sorgulama ile ilgili yapılması gerekenler şu şekildedir:

E BORDRO SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

1. www.turkiye.gov.tr adresinden ana sayfanın üst kısmında yer alan "Sisteme Giriş" butonuna tıklayın.

2. Açılan ekranda e-Devlet Şifresi, e-İmza, Mobil İmza, T.C. Kimlik Kartı veya İnternet Bankacılığı seçeneklerinden herhangi birini kullanarak sisteme geçiş yapabilirsiniz.

3. Eğer e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapmak isterseniz ise; belirtilen alanlara T.C. Kimlik Numaranızı ve e-Devlet şifrenizi yazın. Ardından altı taraftakiler alan "Sisteme Giriş Yap" butonunu kullanın.

4. Sisteme giriş yapıp e-Hizmetler kısmından veya yukarıda bulunan arama bölümünden yararlanmak istediğiniz hizmetin adını girin.

5. e-Bordro yazmanızın ardından bu hizmetin adı karşınıza çıkacaktır. Sonrasında Maliye Bakanlığı e-Bordro Sorgulama hizmetine tıklayın. Açılan ekrandan görüntülemek istediğiniz bordroyu seçin.

6. İsterseniz maaş bordronuzu yine aynı sayfada yer alan "Yazdır" butonu yardımıyla yazdırabilirsiniz.

MAAŞ BORDROSUNDA HANGİ BİLGİLER YAZAR?

Kişisel bilgiler( Ad,soyad, TC kimlik numarası, sicil numarası)
İşe giriş ve çıkış tarihi
Brüt ücret
Çalışan gün sayısı
Aylık kazanç
Diğer gelirler
Toplam kazanç
Prime esas kazanç
SGK primi
İşsizlik sigortası primi
Gelir vergisi matrahından düşülecek tutarlar