Son dakika: İzmir Kınık'ta maden ocağında göçük!

İzmir’de bir maden ocağında göçük meydana geldi. Kınık ilçesinde meydana gelen maden ocağındaki kaza sonrası açıklama yapan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, ilk belirlemelere göre can kaybı ve ağır yaralı olmadığını belirterek, "Yaralılar 112 ekiplerince Kınık ve Bergama Devlet Hastanelerine sevk edildiği hususu, Kamuoyunun bilgisine sunulur." ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 18 Aralık 2021, 22:31 Güncelleme 19 Aralık 2021, 08:50
Son dakika: İzmir Kınık’ta maden ocağında göçük!

İÇİNDEKİLER

İzmir'in Kınık ilçesinde bir maden ocağında göçük meydana geldi.

Konuya ilişkin İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger açıklama yaptı.

Köşger, "İlimiz Kınık ilçesinde bir kömür madeni işletmesinde kısmi bir göçük olduğu ilk belirlemelere göre can kaybı ve ağır yaralı kimse olmadığı 8 hafif yaralının 112 ekiplerince Kınık ve Bergama Devlet Hastanelerine sevk edildiği hususu, Kamuoyunun bilgisine sunulur." ifadelerini kullandı.

"VEFAT VE AĞIR YARALI VATANDAŞIMIZ YOK"
Vali Köşger'den bir açıklama daha geldi. Köşger, "Kınık ilçemizde meydana gelen kısmi maden göçüğünde maden tümüyle tahliye edilmiş olup Göçük altında kalan vatandaşımız yok Vefat eden veya ağır yaralı vatandaşımız yok Bir kısmı ayaktan tedavi olmak üzere Kınık ve Soma Devlet Hastanelerinde 22 vatandaşımız hafif yaralıdır" ifadelerini kullandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez yaşanan göçüğe ilişkin, "İzmir Kınık'taki maden ocağında meydana gelen kısmi göçükte yaralanan madenci kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Can kaybımız yok. 22 madencimiz hafif yaralı, yaralılarımız bölge hastanelerinde tedavi altına alındı." ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan da Kınık'ta yaşanan göçüğe ilişlin açıklama geldi. Koca, "İzmir Kınık'taki bir maden ocağında, patlama sonrası meydana gelen göçükte 9 kişi yaralanmış, yaralılar 8 Acil Ambulansla hastanelere nakledilmiştir. İlk tespitlere göre yaralanmalar hafif düzeydedir. İzmir'e, bütün halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz." dedi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
İzmir'in Kınık ilçesindeki maden ocağında meydana gelen göçükle ilgili Bergama Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Bergama Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, ilçede faaliyet gösteren kömür ocağında göçük meydana geldiği hatırlatıldı.

Konuyla ilgili soruşturma başlatıldığı kaydedilen açıklamada, "Sorumlular hakkında Bergama Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Kınık Cumhuriyet Başsavcılığınca derhal soruşturma işlemlerine başlanmış, 2 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiş olup soruşturma titizlikle ve hassasiyetle takip edilmektedir." denildi.

YARALI SAYISI'NIN 45 OLDUĞU AÇIKLANDI
Diğer yandan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, daha önce 22 olarak bildirilen yaralı sayısını Sağlık Bakanlığının 45 olarak güncellediğini belirtti.

Kınık ilçesindeki linyit madeninde dün 21.00 sıralarında göçük meydana gelmişti. Vali Köşger, "Kınık ilçemizde meydana gelen kısmi maden göçüğünde maden tümüyle tahliye edilmiş olup göçük altında kalan vatandaşımız yok. Vefat eden veya ağır yaralı vatandaşımız yok. Bir kısmı ayaktan tedavi olmak üzere Kınık ve Soma devlet hastanelerinde 22 vatandaşımız hafif yaralıdır." açıklamasında bulunmuştu.

"KAZADA 56 VATANDAŞIMIZ ETKİLENDİ"
İzmir'in Kınık ilçesinde bir maden ocağında meydana gelen patlama sonrası kısmi göçük nedeniyle hastanelerde yaralıları ziyaret eden AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, "Kınık, Bergama ve Soma'da hastanelerde tedavi gören madencileri ziyaret eden AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, olaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Nasır, "Yaralılarımızın bulunduğu bütün hastaneleri, belediye başkanlarımızla birlikte dolaştık. Hamdolsun durumu ağır olan bir vatandaşımız yoktur. Olayla ilgili tahkikatlara devam edilmektedir. Meydana gelen olaydan ötürü 56 vatandaşımızın etkilendi. Bunlardan 15'i Bergama, 13'ü Kınık ve 32'si de Soma Devlet Hastanesinde tedavi görmekte. 2 kardeşimiz de tedbiren, yanıklarda iz kalmaması amacıyla Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Yaralılardan bazı kardeşlerimiz tedavilerinin ardından taburcu edildiler. Çok şükür ağır yanığı bulunan ya da ağır yaralı olan herhangi bir vatandaşımız yok. Tahmin ediyorum ki, sabah saatlerine kadar büyük kısmı da taburcu olacaktır. Hepimize geçmiş olsun" dedi.

ŞİRKET DE AÇIKLAMA YAPTI
İzmir'de kömür ocağında meydana gelen kazanın ardından, maden işletmecisi Polyak Eynez Enerji Üretim Madencilik San. Tic. A.Ş. tarafından yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"İzmirin Kınık İlçesi sınırlarında, Soma Havzasında bulunan Yeraltı Linyit Madenimizde 18/12/2021 tarihinde saat 20.40da ayak arkasındaki boşluğun ani oturması ile meydana gelen basıncın etkisiyle oluşan güçlü hava ve toz akımı neticesinde, çoğu ayakta tedavi edilen arkadaşlarımız dahil toplam 45 kişi etkilenmiştir.

3 ayrı hastaneye sevk edilmiş arkadaşlarımızın çoğunluğu taburcu edilmiştir, 10 arkadaşımızın tedavisi devam etmektedir. Söz konusu olayda herhangi bir can kaybı olmaması en büyük tesellimiz olmuştur.

Vardiyada yer altında görevli tüm çalışma arkadaşlarımız derhal tahliye edilerek, tahlisiye ekiplerince yer altı güvenlik tedbirleri alınmıştır.

Meydana gelen olayın herhangi bir patlama veya göçükle ilgisi bulunmamaktadır.

Yaralılara acil şifalar, tüm çalışma arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileriz. Arkadaşlarımızın sağlık durumuyla ilgili bilgilendirmeye devam edeceğimizi, kamuoyuna arz ederiz."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN