Eski kız arkadaşının boğazına bıçak dayadı (Yaşam haberleri)

Bursa'da R.A., yolda yürüyen eski sevgilisi Y.C.K.'nin önünü kesip, boğazına bıçak dayayarak, kaçırmaya çalıştı. Olayı gören bir kişinin tabancayla havaya ateş açması ve bekçilerin gelmesiyle genç kızı bırakıp kaçmaya çalışan R.A. yakalandı. Gözaltına alınan R.A. tutuklanırken, olay anı bir vatandaş tarafından cep telefonuyla görüntülendi. Şoka giren genç kız, sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından karakola giderek şikayetçi oldu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Ağustos 2021 Güncelleme 15 Ağustos 2021, 07:00
Eski kız arkadaşının boğazına bıçak dayadı Yaşam haberleri

İÇİNDEKİLER

Bursa'da R.A., yolda yürüyen eski sevgilisi Y.C.K.'nin önünü kesip, boğazına bıçak dayayarak, kaçırmaya çalıştı. Olayı gören bir kişinin tabancayla havaya ateş açması ve bekçilerin gelmesiyle genç kızı bırakıp kaçmaya çalışan R.A. yakalandı.

Gözaltına alınan R.A. tutuklanırken, olay anı bir vatandaş tarafından cep telefonuyla görüntülendi. Şoka giren genç kız, sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından karakola giderek şikayetçi oldu.

TAŞ KESİLDİK
Adana'
da Suriye uyruklu Abdülmecit Abdulaziz (33), bir süre önce evi terk eden eşi Münire Hüseyin'i (28) sokak ortasında başına taş ve mermer parçalarıyla vurarak yaraladı. Kanlar içinde kalan genç kadın, hastaneye kaldırılırken, eşini öldüresiye döven Abdulaziz aranıyor.

'ÖLDÜRME' DAVASI
Sahte içki ölümlerinin gündemde olduğu sırada emsal bir karara imza atan Yargıtay, "sahte içkiden ölüm gerçekleşirse, içkiyi satanlar 'olası kasıtla adam öldürme' suçundan yargılanmalı" görüşünü dile getirdi. Bu kararın ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ilk dava açıldı. Gaziosmanpaşa'da sahte alkolle Halit Yücel ile Mehmet Gündoğan'ın ölümüne neden olan Adnan Padak hakkında 'Olası Kastla Öldürme, Bozulmuş veya Değiştirilmiş Gıda veya İlaç Ticareti, 5607 sayılı Kanuna Muhalefet' suçlarından dava açıldı. DİLEK YAMAN DEMİR.

KOHEN'DEN DAVA
Fi, Çi, Pi kitap serisinin yazarı Azra Kohen, 2014 yılında anlaşma yaptığı Destek Yayınları'na, kendisine eksik telif ödemesi yapıldığı ve kitaplarında hatalı bandrol kullanıldığı nedeniyle bin 919 liralık tazminat davası açtı. Yayınevi, davanın reklam amaçlı açıldığını ifade etti. Mahkeme ise dosyanın incelenmesi için bilirkişiye gönderdi.

HKÜ FARKI
2020 yılında Gaziantep'te düzenlenen TEKNOFEST yarışmalarına 43 proje ile katılan HKÜ öğrencileri, bu yıl 5,5 kat artışla 235 proje başvuru gerçekleştirdi. Bu başvuru sayılarıyla, Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Türkiye'deki tüm vakıf üniversiteleri arasında birinci sırada yer aldı. HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, bu başarı hikâyesini yazan tüm öğrencilere, öğrenci topluluklarına, akademik ve idari personele teşekkür ederek; "HKÜ olarak 'insanı' göz ardı etmeksizin; inovasyonu, girişimciliği ve teknoloji geliştiriciliğini önceliyoruz. Bunu yaparken fakülte veya bölüm ayrımı yapmıyoruz" dedi. MEHMET BONCUK.

DOLAP FACiASI
Bursa İnegöl'de 3 yaşındaki Kumsal Kurt, oyun oynamak için evlerinin önündeki bahçeye çıktı. Oradaki ahşap dolap, çocuğun üzerine yıkıldı. Anne Özlem Kurt, güçlükle dolabı kaldırıp Kumsal'ı kurtardı. Vücudunun çeşitli yerlerinden ezikleri oluşan küçük çocuk, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Ancak kurtarılamadı. Ölüm haberi, ailesi ve yakınlarını yıktı.

197 MİLYON DEVRETTİ
6 ve 5+1 bilen çıkmayınca 197 milyon 122 bin 837 lira devretti. 5 bilen 3 kişi 202 bin 916'şar, 4 bilenler bin 867'şer, 3 bilenler 121'er, 2 bilenler 11'er lira alacak.