İsviçre'nin Zürih kentinde yaşayan ve 6 dil bilen Fulya Özdemir, Türkiye'de arkadaşı tarafından öldürüldü

Bankacı Fulya Özdemir, 18 yerinden bıçaklandı. Katil Atilla Makta'ya "Haksız tahrik" indirimi uygulandı. 18 yıl hapse çarptırıldı. Kararı duyan acılı baba gözyaşlarına hakim olamadı: Fulya asıl şimdi öldü! Biz onu, katil 18 yerinden doğrasın diye yetiştirmedik!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Temmuz 2021 Güncelleme 06 Temmuz 2021, 07:00
İsviçre’nin Zürih kentinde yaşayan ve 6 dil bilen Fulya Özdemir, Türkiye’de arkadaşı tarafından öldürüldü

İÇİNDEKİLER

Fulya Özdemir (29), 6 dil bilen bir bankacıydı.

Yıllarca İsviçre'nin Zürih kentinde yaşadı. 2016 yılında Türkiye'ye dönüş yaptı. Kaş'taki Çukurbağ Yarımadası'nda kiraladığı villada tek başına yaşamaya başladı.

Resim ve ağaç süsleme yapıp sattı. Yeni insanlarla tanıştı. Ancak 15 Ekim 2016'da bir yıldır tanıdığı ve arkadaşlık yaptığı Atilla Makta tarafından bıçaklandı. Ne yazık ki kurtarılamadı.

BİR ANLIK ÖFKEYMİŞ
22 suçtan sabıkalı olan Makta, olaydan sonra yakalanıp, tutuklandı.

Makta ifadesinde, Fulya Özdemir'i bir anlık öfke sonucu öldürdüğünü açıkladı. Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi, sanık hakkında haksız tahrik indirimi uygulayıp, 18 yıl hapis cezası verdi. Gerekçeli kararın ardından Özdemir ailesinin avukatı Selami Dalyan, yerel mahkemenin kararına karşı Bölge Adliye Mahkemesi'ne dilekçe ile itiraz etti.

Ancak Bölge Adliye Mahkemesi de kararı onayladı. Bir kez daha yıkılan aile, avukatları aracılığıyla dilekçe vererek karara tekrar itiraz etti. İsviçre'nin Zürih kentinde yaşanan anne Nazan ve baba Eyvaz Özdemir, kızları öldürüldüğü günden bu yana uyku uyuyamadıklarını söyledi.

Acılı baba, katile verilen tahrik indirimine isyan etti. Gözyaşlarına hakim olamayan acılı adam "Katil kızımı 18 yerinden bıçaklıyor. Vahşice öldürüyor. Bizi sonsuz bir acıya gömüyor. Ve bu katile mahkeme indirim uyguluyor. Fulya asıl şimdi öldü. Ben her bıçak gördüğümde tekrar tekrar doğranıyorum" dedi.