'Tüp mide ameliyatı' popüler hale geldi: Seren Serengil de denedi fakat neredeyse canından oluyordu

Seren Serengil, zayıflama uğruna tüp mide ve gastrik bypass ameliyatı geçirdi. 70 kilodan 46'ya indi. Operasyonun ardından gelişen Dumping Sendromu hayatını kabusa çevirdi. Pişmanlığını şöyle dile getirdi: Obez değilseniz sakın bu amelıyatı olmayın. Sakın bana özenmeyin.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Temmuz 2021 Güncelleme 04 Temmuz 2021, 06:59
’Tüp mide ameliyatı’ popüler hale geldi: Seren Serengil de denedi fakat neredeyse canından oluyordu

İÇİNDEKİLER

Günümüzde, obeziteyle mücadele adı altında 'tüp mide ameliyatı' popüler hale geldi. Kilosundan şikayet eden herkes sağlıklı beslenmek yerine midesine kelepçe taktırmayı tercih etti!

Onlardan birisi de şarkıcı Seren Serengil'di. 2016'da tüp mide ve gastrik bypass ameliyatı geçiren Serengil, 70 kilodan 46'ya kadar indi!

Vücudun fiziksel yapısını tamamen bozan ameliyatların ardından sayısız sağlık sorunu kendini gösterdi.

'KEŞKE ESKİYE DÖNSEM...'
Dumping Sendromu denilen hastalığa yakalandığını açıklayan Serengil, "Her yemekten sonra fenalaşıyorum. Baş dönmelerim, mide bulantılarım geçmiyor" dedi.

Bilinçsizce yapılan operasyonlardan dolayı büyük pişmanlık yaşayan Seren Serengil, önceki gün hayranlarıyla dertleşti. Sosyal medya hesabından "Nefret ederdim kilodan, hala da ederim. Şu an deseler ki 'yüz kilo olacaksın, eskiye dön' koşa koşa dönerdim. Sakın obez değilseniz bana özenip bu ameliyatı yaptırmayın" dedi.

7/24 HEMŞİRE GÖZETİMİNDE
Hastalığı
nedeniyle hızla kilo veren Seren Serengil, evinin bir odasını hastane odasına çevirdi. Yanından ayırmadığı hemşiresi ise tedavisiyle 7/24 ilgilendi.

DUMPING SENDROMU NEDİR?


Midenin
bir bölümünün ya da tamamının alındığı veya gastrik bypass operasyonu sonrası ortaya çıkar. Midenin çok hızlı boşalması durumudur.

Yemekten 10-30 dakika sonra karın ağrısı, ishal ve kramp şikayetlerine neden olur. Mide çıkışındaki kasların iptal edilmesi nedeniyle midedeki besinlerin kontrolsüz bir şekilde ince bağırsaklara boşalması sonucu oluşur.