Çobanlık yaparak Robert Koleji'ni kazanan ve başarıyla okuyan Mahir'in Hollanda hayali gerçek oluyor

Çobanlık günlerinde Robert Koleji’ni kazanan ve başarıyla okuyan Mahir’in Hollanda hayali gerçek oluyor. Hollanda Büyükelçi Yardımcısı, “Tilburg Üniversitesi’nde önemli arkadaşlarım var. Onlarla görüştüm. Mahir için gerekeni yapacağım” dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Haziran 2021 Güncelleme 12 Haziran 2021, 07:01
Çobanlık yaparak Robert Koleji’ni kazanan ve başarıyla okuyan Mahir’in Hollanda hayali gerçek oluyor

İÇİNDEKİLER

Tunceli'nin yaylalarında ailesiyle çobanlık yaptığı sırada İstanbul Amerikan Robert Koleji'ne yerleşen ve bu yıl mezun olacak 22 yaşındaki Gündoğdu'nun ülkelerindeki Tilburg Üniversitesi'ne hazırlandığını öğrenen Hollanda Büyükelçiliği, harekete geçti.

Mahir ile Tunceli'de bir araya gelen Büyükelçi Yardımcısı Erik Weststrate, "Öncelikle Mahir'i tebrik etmek istiyorum. Böyle bir başarı basit bir şey değil. Tilburg Üniversitesi'nde önemli arkadaşlarım var. Onlarla görüştüm. Yazışmalar yaptım. Üniversitede imkan sağlanması için bir çalışmamız var" dedi.

Hollanda Büyükelçiliği'nin kendisine destek vermesini sevinçle karşılayan Mahir Gündoğdu ise şöyle konuştu:

Benim amacımda buradan gidip tek kendim için çalışmak değil, dünya vatandaşı olmak. Diğer öğrencilere örnek olmak. İnşallah Hollanda'da okuyabilmem için de bir imkan bulunur. Benim için çaba gösteren Hollanda Büyükelçi Yardımcısı Erik Weststrate'ye çok teşekkür ederim."