Karbonmonoksit'ten zehirlenip her şeyi unuttu: Annesi ise duvarlara resimler asıp hafızasını geri getirdi

Bitkisel hayata girip hafızası silinen kızına, her şeyi yeniden öğretti. Duvarlara astığı resim ve yazılarla kızının hafızasını geri getiren Hale Kabacaoğlu ‘Ben Neslihan için yaşıyorum’ dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Nisan 2021 Güncelleme 25 Nisan 2021, 07:01
Karbonmonoksit’ten zehirlenip her şeyi unuttu: Annesi ise duvarlara resimler asıp hafızasını geri getirdi

İÇİNDEKİLER

Bursa'da, 20 yıl önce karbonmonoksit zehirlenmesi nedeniyle bitkisel hayata giren Neslihan Köse (39), annesi Dr. Hale Kabacaoğlu'nun çabalarıyla hafızası silinmiş olarak aylar sonra yeniden gözlerini açtı.

Kızına 2 yıl boyunca hastanede yatarak bebek gibi bakan, altını bezleyip, yeme içme ve tuvalet gibi temel ihtiyaçlarını karşılamasını öğreten Hale Kabacaoğlu, taburcu olduktan sonra da yürürken çarpmaması için evin iç duvarlarını kırdırdı, kapıları kaldırdı.

Neslihan'ın, eşyaları tanıyıp unutmaması için üzerlerine ve duvarlara isimlerini yazan Kabacaoğlu, "Böylece, Neslihan'ın kendi kendine hareket etmesini sağladım" dedi.

2001 yılında Neslihan'ı banyodan ölü çıkardığını belirten Hale Kabacaoğlu, "2 ay yoğun bakımda, 6 ay bitkisel hayatta kaldı. Kayıtlara da ölü olarak geçmişti. O seviyeden sonra Neslihan'ı, çok yoğun bir bakımla, ayağa kaldırdım. Benim hayatımın merkezi Neslihan. Dünya onun etrafında dönüyor. Kızım şu anda, birçok ihtiyacını karşılayabiliyor. Maddi imkanım var. Tedavisi fikirler konusunda yardım bekliyorum" dedi.

MUCİZE DOKTOR


Doktor Hale Kabacaoğlu, mesleğini bırakıp 20 yıldır kızını bir bebek gibi bakıma aldı.

Sabırla süren bakım sonuç verdi. Neslihan annesinin yoğun ilgi ve bakımıyla ayaklandı.

Hafızası yerine geldi ve ihtiyaçlarını karşılamaya başladı.

Kendisini kızına adadığını söyleyen Hale Kabacaoğlu, "Kızım şu anda, birçok ihtiyacını karşılayabiliyor. Günlük yaşamda Neslihan'ın bana yükü, minimum duruma gelmiş durumda" dedi