Tarihi Bulgur Palas satışa çıktı: 30 milyonluk fiyatı ise dudak uçuklattı

Cerrahpaşa’da tüm görkemiyle yükselen tarihi Bulgur Palas, satışa çıktı. Yıllardır kaderine terk edilen 1912 yapımı bu efsane yapı için istenen fiyat da 30 milyon TL olarak belirlendi. İtalyan mimar Giulio Mongeri'nin 1912'de inşasına başladığı Bulgur Palas, oldukça heybetli…

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Mart 2021 Güncelleme 16 Mart 2021, 06:59
Tarihi Bulgur Palas satışa çıktı: 30 milyonluk fiyatı ise dudak uçuklattı

İÇİNDEKİLER

İstanbul'un simge yapılarından biri olan Cerrahpaşa semtindeki 'Bulgur Palas', sürpriz bir şekilde satışa çıktı. Garanti BBVA'nın satışa çıkardığı tarihi bina için istenen bedel 30 milyon TL olarak belirlendi.

Bu açıklanan satış da şatoyu andıran tarihi yapının hikayesini yeniden gündeme getirdi.

Tarihi kaynaklara göre İttihat ve Terakki'den Bolu mebusu olan Mehmet Habib Bey, binayı 1912 yılında İtalyan mimar Giulio Mongeri'ye kendisi için yaptırdı.

Aynı zamanda bir tüccar olan Mehmet Habib Bey'in fahiş fiyatlarda bulgur alım satımı yaptığı dedikodusu nedeniyle halk arasında binaya 'Bulgur Palas' ismi takıldı.

Ancak Mehmet Habib Bey, binada hiç oturamadı.

Yüklü borçlar sonucu 1926 yılında dönemin Osmanlı Bankası, daha inşaat halindeki binaya el koydu.

Uzun yıllar boş kalıp kaderine terk edilen bina, Osmanlı Bankası'nın 2001'de o dönemki adıyla Garanti Bankası'na katılmasıyla Garanti Bankası mülkiyetine geçti.

Banka, bir süre binayı arşiv deposu olarak kullandı. Ancak daha sonra yeniden boşaltılan bina, yıllarca kaderine terk edildi. İstanbul'un bu simge yapılarından biri olan ve çevredekiler tarafından 'uğursuz' olarak adlandırılan Bulgur Palas, şimdilerde yeni alıcısınnı tüm görkemiyle bekliyor…