Konya'da süt fabrikasında skandal! Süt banyosu yapan işçi kovuldu, fabrika kapatıldı

Konya'da bir süt fabrikasında çalışan işçi Uğur Turgut'un tekne içinde süt banyosu yaptığı görüntüleri TikTok uygulaması üzerinden paylaştı. Bu görüntüler tepki çekerken harekete geçen Tarım ve Orman Bakanlığı, işletmeyi kapattı. Tarım ve Orman Bakanlığı ayrıca işletmeye toplamda 21 bin 204 lira para cezası kesti. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı da olayla ilgili soruşturma başlattı. Firma yetkilisi de "Gönül rahatlığıyla şunu söyleyebilirim. Bu bir komplo gerçekten" ifadelerini kullandı ve söz konusu işçinin işten çıkarıldığını söyledi.

Giriş Tarihi 05 Kasım 2020, 12:52 Güncelleme 05 Kasım 2020, 16:55
Konya’da süt fabrikasında skandal! Süt banyosu yapan işçi kovuldu, fabrika kapatıldı

İÇİNDEKİLER

Facebook, Instagram, Twitter'ın ardından sosyal medyada kullanıcı sayısı hızla artan TikTok'ta içerik üretenler zaman zaman beğeni uğruna skandal içeriklere imza atıyor.

SÜT FABRİKASINDA BANYO
TikTok'ta son paylaşılan ve Konya'da çekilen videoda Uğur Turgut isimli bir kişinin süt fabrikasında bir teknenin içine uzandığı ve üzerine süt döktüğü görülüyor. Video TikTok'ta ise Kemal Sunal'ın Sakar Şakir filmindeki Marmara Kamil tiplemesinin dublajıyla yayınlandı.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA
Tarım ve Orman Bakanlığı: "#Konya'daki #süt fabrikası ile ilgili sosyal medyada yer alan görüntüler üzerine Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerimizce derhal söz konusu iş yerine gidilerek denetim gerçekleştirilmiştir. Yapılan denetimde; iş yerinin insan sağlığı ve gıda güvenilirliği açısından tehlike oluşturduğu tespit edildiğinden ürünlerine el konulmuş ve işletmenin faaliyetinin durdurulmasına karar verilmiştir.

21 BİN 204 LİRA PARA CEZASI DA KESİLDİ
İşletmeye 5996 Sayılı Kanun kapsamında hijyen gerekliliklerine aykırı hareket etmekten 13.934 TL, hijyen kayıtlarının tutulma gerekliliklerinin uygulanmaması nedeniyle 5.570 TL ve iki çalışana da hijyen belgelerinin olmaması nedeniyle 1.700 TL idari para cezası uygulanmıştır.Ayrıca Bakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığımızın da inceleme başlattığı işletme hakkında, kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye sokması nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verilmiştir."

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Görüntülerin yayınlanmasının ardından harekete geçen Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, süt tesisindeki görüntülere dair soruşturma başlattı. Görüntülerdeki Uğur Turgut adlı şahıs hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Uğur Turgut aranıyor.

FİRMADAN AÇIKLAMA
Söz konusu skandal olayın yaşandığı firmadan konuya ilişkin açıklama geldi. Firma, videodaki şahsın iş akdinin iptal edildiğini ve gerekli yasal işlemleri başlattığını duyurdu.

Firmadan yapılan açıklama şu şekilde: "Temel hedefi itibarsızlaştırma olan, elemanımız tarafından bilgimiz dışında çekilip çeşitli sosyal medya platformlarında paylaşılmış görüntüler ve yapılan eylem bizleri de üzmüş olup kesinlikle kabul edilmesi mümkün değildir. İlgili şahsın iş ahdi iptal edilmiş olup, hakkında gerekli yasal işlem ve incelemeler başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

"İŞTEN ÇIKARDIK"
Firma yetkilisi İsmail Uğur Kafalıer de süt banyosu yapan ve görüntüyü çeken 2 işçinin iş akitlerini sona erdirdiklerini ve haklarında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Kendilerine komplo düzenlendiğini öne süren Kafalıer, şöyle konuştu:
''Gönül rahatlığıyla şunu söyleyebilirim. Bu bir komplo gerçekten. Hızla yükselen bir itibarımız vardı. Bu itibar karşısında ciddi anlamda rakiplerimiz bu organizasyonu yapmışlar ve bu organizasyon çerçevesinde de bunun sosyal medyaya sızdırılmasını sağlamışlar. Gördüğümüz bu. Ciddi anlamda komplo. Görüntülerde süt olduğu söyleniyor.

Bizim mevcutta kullandığımız dezenfektan türü. Burada temizliğimizi yaparken akşam yapılan bir organizasyon. Yaklaşık olarak 30- 35 saniye bir görüntü var. Görüntüyü çekenler iş arkadaşı; ama birileri tarafından güdülendiğini düşünüyoruz.''

Kafalıer, işçilere niçin, böyle bir olayı gerçekleştirdiklerini sorduklarında ise "Kendi aralarında eğlenmek ve şakalaşmak için böyle bir girişimde bulunduklarını söylediler'' dedi.