Badem şerbeti nasıl yapılır? İşte tarifi

Badem şerbeti nasıl yapılır? Sofra Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Emine Tunadan'dan Badem şerbeti tarifi... Badem, süt, kabak çekirdeği, kakule, gülsuyu, safran ve tozşekeri blenderden geçirin...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Eylül 2020 Güncelleme 18 Eylül 2020, 07:05
Badem şerbeti nasıl yapılır? İşte tarifi

İÇİNDEKİLER

Badem, süt, kabak çekirdeği, kakule, gülsuyu, safran ve tozşekeri blenderden geçirin. Şerbeti ılıtıp, kapaklı cam bir kaba alın. Üzerini streç filmle kaplayıp, bir gece buzdolabında dinlendirin. Süzgeçten geçirip, arzuya göre buz parçaları ile servis yapın.

6 Kişilik
1 su bardağı toz badem
5 su bardağı süt
1 çay bardağı ayıklanmış kabak çekirdeği
1 çorba kaşığı toz kakule
3 çorba kaşığı gülsuyu
Yarım çay kaşığı safran
5 çorba kaşığı tozşeker

EMİNE TUNADAN - ZAMANSIZ LEZZETLER