Son dakika: İzmir Menderes'te yangın!

Son dakika haberine göre İzmir'in Menderes ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına karadan ve havadan müdahale edildi. Bakan Pakdemirli, İzmir'in Menderes ilçesindeki orman yangınının kontrol altına alındığını bildirdi.

Giriş Tarihi 01 Ağustos 2020, 16:01 Güncelleme 01 Ağustos 2020, 22:49
Son dakika: İzmir Menderes’te yangın!

İÇİNDEKİLER

İzmir'in Menderes ilçesinde Çamönü mevkisinde ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 2 yangın söndürme helikopteri, 1 uçak ve 10 arazöz ile 3 dozer sevk edildi. Söndürme çalışmalarına İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri de destek verdi.

Rüzgarın etkisiyle kontrol altına alınmakta zorlanılan yangına karadan ve havadan müdahale edildi.

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir'in Menderes ilçesindeki orman yangınının kontrol altına alındığını bildirdi.

Bakan Pakdemirli, yaptığı yazılı açıklamada, "İzmir Menderes Çamönü yangını kontrol altına alınmıştır. Ekiplerimiz büyük bir özveriyle diğer yangınlarımızı kontrol altına alma çalışmalarına devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Yangınlara ilişkin uyarıların dikkate alınması çağrısında bulunan Pakdemirli, ormanların "gelecek" anlamına geldiğini vurguladı.

İzmir'in Menderes ilçesindeki yangın için İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 2 yangın söndürme helikopteri, 1 uçak ve 10 arazöz ile 3 dozer sevk edilmişti.