İstanbul Maltepe'de askeri alanda korkutan yangın

İstanbul Maltepe'de bulunan askeri alanda yangın çıktı. Arazide bulunan kurumuş otların tutuşması sonucu çıkan yangın 3 saat süren müdahale sonucu söndürüldü.

Giriş Tarihi 01 Ağustos 2020, 17:26 Güncelleme 02 Ağustos 2020, 00:33
İstanbul Maltepe’de askeri alanda korkutan yangın

İÇİNDEKİLER

İstanbul Maltepe'de askeri alanda çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin çalışması sonucu söndürüldü.

Alınan bilgiye göre, Aydınevler Mahallesi'nde saat 16.30 sıralarında bir askeri arazide otların tutuşması sonucu yangın çıktı. Alevler kısa sürede yayılırken ihbar üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi.

İtfaiye ekipleri, kışla içerisinde poligon ve inşaat alanı ile Başıbüyük Mezarlığı'na yakın bölgede yangın söndürme çalışması yaptı. Yangının mezarlığa sıçramaması için de yoğun çaba harcayan itfaiye ekipleri, arazinin çeşitli yerlerinde yükselen alevleri dört bir koldan müdahale ederek kontrol altına aldı.

3 SAAT SÜREN ÇALIŞMA SONRASI SÖNDÜRÜLDÜ
Anadolu Yakası'ndaki tüm ilçelerden gelen itfaiye ekipleri ve yangın söndürme helikopterinin de desteğiyle yangın, yaklaşık 3 saat süren müdahale sonucu söndürüldü.

Bölgeye tankerlerle su takviye edilirken itfaiye ekipleri soğutma çalışması yapıyor.

Bu arada, alevlerden etkilenen bir kişiye kışlaya ambulansla giren sağlık ekiplerince müdahale edildi.

MSB'DEN AÇIKLAMA
MSB'den yangına ilişkin açıklama geldi. Açıklamada, "İstanbul Maltepe'de konuşlu İkm.Mly.Okl.K.lığı Kenan Evren Kışlasındaki boş arazide 16.10 sularında kuru ot yangını çıkmıştır. Yangın 19.30 civarında tamamen kontrol altına alınmıştır. Halen soğutma çalışması devam etmektedir. Yangın kapsamında askeri alanda bir zarar olmamıştır. Yangına müdahale esnasında dumandan etkilendiğini beyan eden 8 er, hastanede yapılan kontrol sonrası taburcu edilmişlerdir. " ifadelerine yer verildi.