Koronavirüse için evde limon kolonyası yapımı ve malzemeleri nedir?

Kolonya fiyatlarının fahiş bir şekilde artması sonucu vatandaşlar başka çözümler üretme yoluna girdiler. Bu anlamda evde kolonya nasıl yapılır? Sorusu arama motorlarında trend oldu. 1 litre kolonya fiyatı 12 liradan 35 liraya, 250 ml dezenfektan fiyatı 3.50 TL'den 15 liraya yükseldi. Bazı sitelerde ise çılgın fiyatlar verilmeye başladı.

Giriş Tarihi 13 Mart 2020, 10:06 Güncelleme 03 Nisan 2020, 15:00
Koronavirüse için evde limon kolonyası yapımı ve malzemeleri nedir?

İÇİNDEKİLER

Evde kolonya nasıl yapılır? Birçok kişi Dünya'yı etkisi altına alan koronavirüs'ün Türkiye'de de kendini göstermesi ile kolonya reyonlarına yöneldi. Kolonyasını evde yapmak isteyen vatandaşlar ise arama motorlarından araştırmalar yapmaya devam ediyor. Koronavirüse karşı evde limon kolonyası yapımı! Alkol dereceleri, içerdiği alkol oranına göre belirlenir. Genellikle 70 derece ve 80 derece alkollü kolonyalar kullanılır. Yüzde 80-96'sı etil alkol, kalan kısmı ise su ve esanstan oluşan kolonya, ağzı kapalı ve güneşten uzak kaldığı sürece ortalama beş yıl bozulmamaktadır.

EVDE KOLONYA YAPMA MALZEMELERİ

Malzemeler:

800ml etil alkol

15 ml limon esansı

185 ml saf su

Öncelikle etil alkol ile limon esansını iyice karıştırınız ve daha sonra da saf suyu ilave ederek iyice karışmasını sağlayınız. Bunun ardından ise özel olarak üretilmiş olan kolonya süzme kağıdı veya bezi ile suyu süzmeniz gerekmektedir.

Limon kolonyasının kokusundan hoşlanmıyorsanız bergamot, yeşil çay, portakal, tarçın, biberiye gibi esansları da deneyebilirsiniz. Etil alkol yanıcı bir maddedir ve kullanımına azami dikkat edilmelidir.

EVDE LİMON KOLONYASI NASIL YAPILIR?

Evde kolonya yapmak için 150 ml.lik etil alkol ile 20ml suyu çalkaladıktan sonra, 10 veya 15ml'lik limon esansı ilave ederek karıştırmak yeterlidir. İçine etil alkolden daha ucuz olduğu için metil alkol suyu koyulan kolonyalar, içildiği takdirde görme yetkisinin kaybedilmesine (körlüğe) neden olur. Aşırı tüketimi ölüme neden olmaktadır.