Meteoroloji'den o iller için kar yağışı uyarısı! İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Bugün hava nasıl olacak?

Aralık ayının son günlerinde etkisini gösteren soğuk hava dalgasının ardından İstanbul'a kar yağıp yağmayacağı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Türkiye'nin birçok ilinde etkisini gösteren kar yağışlarının ardından vatandaşlar Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıları yakından takip ediyor. İstanbul'da soğuk hava dalgasının etkisini göstermesiyle birlikte İstanbul'a kar ne zaman yağacak sorusunun yanıtı merak konusu oldu. Peki, İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Bugün hava nasıl olacak? İşte 29 Aralık hava durumu raporu...

Giriş Tarihi 29 Aralık 2019, 11:19 Güncelleme 29 Aralık 2019, 11:19
Meteoroloji’den o iller için kar yağışı uyarısı! İstanbul’a kar ne zaman yağacak? Bugün hava nasıl olacak?

İÇİNDEKİLER

Aralık ayının son günlerinde bulunduğumuz şu günlerde ülkemizin birçok yerinde kar yağışı etkili oluyor. Özellikle İç Anadolu ve Doğu Anadolu'da etkisini gösteren kar yağışları gündelik hayatı olumsuz etkiliyor. Soğuk hava dalgası İstanbul'da da etkisini göstermeye başladı. İstanbul'da yaşayan vatandaşlar bu kapsamda İstanbul'a kar ne zaman yağacak sorusuna yanıt arıyor. Özellikle dün gece Çatalca ve Silivri'de kar yağışlarının görülmesiyle İstanbul'a ne zaman kar yağacağı merak ediliyor.

İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre İstanbul'da çok bulutlu ve yağmurlu, yüksek kesimleri zaman zaman karla karışık yağmur ve kar yağışlı bir hava bekleniyor. İstanbul'un yüksek kesimleri ile Bursa ve Bilecik çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

METEOROJİ'DEN O İLLER İÇİN UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Marmara'nın doğusu, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Kırklareli, Aydın, Muğla, Denizli, Afyonkarahisar, Trabzon ve Giresun çevreleri ile Tekirdağ'ın doğu ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

MARMARA BÖLGESİNDE HAVA NASIL OLACAK?

Çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Kırklareli çevreleri ve Tekirdağ'ın doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, İstanbul'un yüksek kesimleri ile Bursa ve Bilecik çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

EDİRNE -3°C, 6°C
Çok bulutlu

İSTANBUL 3°C, 8°C
Çok bulutlu ve yağmurlu, yüksek kesimleri zaman zaman karla karışık yağmur ve kar yağışlı

KIRKLARELİ -1°C, 5°C
Çok bulutlu, karla karışık yağmurlu yüksekleri kar yağışlı

KOCAELİ 4°C, 7°C
Çok bulutlu ve yağmurlu, yüksek kesimleri zaman zaman karla karışık yağmur ve kar yağışlı