Dolandırıcılar, 'Google Haritalar'a da el attı! ‘Para ödemezseniz haritadan sileriz’

Google Haritalar'da yeni kayıt oluşturmuş işletmeleri gözüne kestiren dolandırıcılar, birçok kişiden para kopardı. Mekan sahipleri soluğu karakolda aldı. 'Google Haritalar' servisinde, kayıtlı binlerce işletme bulunuyor ve Google bu işletmelerden herhangi bir ücret almıyor. Yeni bir yönteme başvuran dolandırıcılar, mekan sahiplerini arayıp ‘para ödemezseniz haritadan sileriz’ diyerek vurgun yaptı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Aralık 2019 Güncelleme 24 Aralık 2019, 08:00
Dolandırıcılar, ’Google Haritalar’a da el attı! ‘Para ödemezseniz haritadan sileriz’

İÇİNDEKİLER

Google Haritalar'da yeni kayıt oluşturmuş işletmeleri gözüne kestiren dolandırıcılar, birçok kişiden para kopardı. Mekan sahipleri soluğu karakolda aldı. 'Google Haritalar' servisinde, kayıtlı binlerce işletme bulunuyor ve Google bu işletmelerden herhangi bir ücret almıyor. Yeni bir yönteme başvuran dolandırıcılar, mekan sahiplerini arayıp yıllık 500 lira civarında harita işletme kaydı güncelleme bedeli istedi.

Google'ın gönderdiği zarfa kadar her şeyi taklit etti. 'Para ödemezseniz işletmenizi haritadan sileriz" yalanıyla kandırıp büyük vurgun yaptı. Daha sonra dolandırıldıklarını fark eden vatandaşlar, şikayetçi oldu. Google, 'Haritalar' ve 'İşletme kaydı' servislerini kullanıcılara tamamen ücretsiz bir şekilde sunuyor.



Dolandırıcılar, Google'ın zarfını bile taklit etti.