Karadeniz'de 26 noktada orman yangını! 5 ev kül olldu!

Karadeniz Bölgesi'nde 4 ilde, 26 farklı noktada çıkan orman yangınları rüzgârın etkisiyle yayılarak yerleşim yerleri ve tarım arazilerine sıçradı. Trabzon Valiliği'nde ise Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey'in de yer aldığı kriz merkezi oluşturuldu.

Giriş Tarihi 24 Aralık 2019, 08:00 Güncelleme 24 Aralık 2019, 10:25
Karadeniz’de 26 noktada orman yangını! 5 ev kül olldu!

İÇİNDEKİLER

Karadeniz Bölgesi'nde 4 ilde, 26 farklı noktada çıkan orman yangınları rüzgârın etkisiyle yayılarak yerleşim yerleri ve tarım arazilerine sıçradı. 5 evin kül olduğu, fındık bahçelerinin zarar gördüğü yangınlara müdahale edilmeye çalışılıyor. Ayrıca, Trabzon Valiliği'nde ise Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey'in de yer aldığı kriz merkezi oluşturuldu.

Bir TV kanalının canlı yayınına bağlanan Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, "Sabotaj olduğuna dair bir bulgu yok. Bahçelerde kuruyan otlar yakılmış" dedi. Sabaha karşı Artvin, Giresun ve Ordu'nun ilçelerinde de yangınlar meydana geldi. Ünye (Ordu), Eynesil (Giresun) ve Borçka'daki (Artvin) yangınlara itfaiye ve AFAD ekipleri müdahale ediyor.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon'un 11 ilçesinde başlayan ve 15 noktada devam eden örtü yangınlarını söndürme çalışmalarının sürdüğünü belirterek "Ciddi bir rüzgar var. Örtü yangını çok çabuk bir şekilde ilerleyebiliyor. Birinci derece riskli gördüğümüz yerlerde ekiplerimiz kritik noktalarda bekliyor." dedi.

ÜNYE'DE 100 HEKTAR ALAN YANDI
Ordu'nun Ünye ve Kabadüz ilçesindeki ormanlık alanlarda çıkan yangın söndürüldü. Yangında 100 hektarlık alan zarar gördü.