Dönerde domuz eti, çikolatada ilaç var

Hileciler durmak bilmiyor. Köfteye-dönere domuz eti, yoğurda jelatin katan sahtekarların eli çocuklarımızın çikolatalarına da uzandı. Çikolata ve gazozda kalp krizine yol açan ilaca rastlandı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Ekim 2019 Güncelleme 15 Ekim 2019, 07:53
Dönerde domuz eti, çikolatada ilaç var

İÇİNDEKİLER

Köfteye ve dönere at, eşek, domuz eti, yoğurda jelatin, peynire nişasta, baharata boya, bala glikoz şurubu katılması gıda hilecilerinin duymaya alıştığımız sahtekarlıkları haline gelirken; dolandırıcılar artık canımıza kast edecek yöntemlere geçti. Gözünü kâr hırsı bürüyen hileciler sağlığımızla oynamayı normal sayarken; 7'den 70'e herkesin tükettiği çikolata ve gazoz gibi ürünlere kattığı ilaçlar ile kalp krizlerine kapı araladı. Tarım Bakanlığı'nın son açıkladığı taklit veya tağşiş listesinde, çikolata ve gazozda kalp krizi geçirme riski ortaya çıkaran cinsel gücü artıran ilaçlara rastlandı.

137 ÜRÜNDE İLAÇ VAR
618 firmaya ait bin 211 parti üründe taklit ve tağşiş yapıldığını gösteren listede; 24'ü alkolsüz içecek, 17'si kahve ve bitki çayı, 31'i çikolata, 7'si enerji içeceği, 1'i pekmez ve 57'si bitkisel karışımlı macun olmak üzere 137 üründe cinsel gücü artıran ancak bir yandan da kalp krizi riskini yükselten ilaç içeriği tespit edildi.



SUCUKTA AT ETİ
414 firma kırmızı ette, tavuk gibi başka hayvanların etini, sucuk ve kavurma gibi ürünlerde ise 44 firma at ve eşek etini kullanmış. 6 firma döner ve köfteye domuz eti katmış.

1.211 ÜRÜN HİLELİ

Hileli bin 211 ürüne ait bilgilere www. tarimorman.gov. tr/Duyuru/1071/ Kamuoyuna-Duyurulur adresinden ulaşılabiliyor. Listede yer alan bazı markalar şöyle...

ALKOLSÜZ İÇECEKLER
: Ginseng Buzzer, Jet Plus Rising Generation, Cor zivoll, Score, Full+Full Energy, Full+Full, 7/24 Love, Diblong Shot, 8 HRS, Nitro Max Gold, Bruzzer. BAL: Fer, Diyar, Sevgibalı, Damlabacı, Bende, Beyazca, Balvital, Arıbey, Donello, Erzincan Süzme Çiçek Balı.

BAHARAT:
Akdes Yöresel Ev Biberleri, Onur Bereket, Bahçeci Baharat.

ÇAY-KAHVE:
7/24 Love Unisex Energy Coffee, Puma Coffee, Altınbaşak Gold Tea, On On Tea, Brown Tea. YAĞ: Ayvalık Hasat, Hasyürek, Besin Tek, Ada Ekol, Besya, Carrefour.

ÇİKOLATA VE KAKAO ÜRÜNLERİ:
High Power Energy, 7/24 Love Energy, By Hercules Plus, Ginseng Buzzer. ET VE ÜRÜNLERİ: Özdanacı, Hakimiyet, Mantima Eren Mantı, Hambaloğlu, Hafızoğlu, Hilkan Safir, Yiğitbey, Vol-Et, En-Sel Gıda, Çorbacı Yiğit, Almila Cafe, Mevsim Sucuk.

Twitter;
Gıda üretiminde hile korkunç boyutlarda. Hileciye para değil hapis cezası verilmeli.
Gıdada hile yapıp daha çok para kazanmak uğruna milletimizin sağlığı ile oynayanlar en ağır şekilde cezalandırılmalıdır.
İnsan sağlığı büyük bir tehdit altında. Hilecilere para cezası yetmez, hapse girmeliler.
Kanser ve şeker hastalıkları artarken gıda terörü estiren bu firmalara en ağır cezalar verilmeli.
Ne yediğinizi biliyor musunuz? Farkında olmadan at, eşek, domuz yemiş olabilirsiniz.
Yine yüzlerce gıda markasında hile bulundu. Para için kendi milletini zehirleyen bir toplumun geleceği nasıl olur?
Ne günlere kaldık! Domuz etli ürünler üreten firma, domuz etine büyükbaş ve kanatlı eti karıştırıp hile yapmış.