58 yaşındaki kadına kök hücre nakli

Gülnur Beycioğlu, lenf kanserine yakalandı. Kemoterapi süreci sonrası kendi kök hücresinden yapılan nakille sağlığına kavuştu. Hastalığın tekrar nüks etmesini engellemek için kendi kök hücresinden (otolog) nakil yapıldı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Eylül 2019 Güncelleme 15 Eylül 2019, 07:56
58 yaşındaki kadına kök hücre nakli

İÇİNDEKİLER

İSTANBUL'da yaşayan 2 çocuk annesi Gülnur Beycioğlu (58), geçtiğimiz ocak ayında gribe yakalandı. Hastaneye gitti. 4. evre lenf kanseri olduğunu öğrendi. Kemoterapi ile tümör temizlendikten bir süre sonra hastalık beyninde nüks etti. Hastalığın tekrar nüks etmesini engellemek için kendi kök hücresinden (otolog) nakil yapıldı.

UÇMAK İSTİYORUM
Nakil sonrası verilen yüksek doz kemoterapilerle sağlığına kavuşan Beycioğlu, "Kanser teşhis edildiğinde 4. evredeydi. Tedavim güzel geçti nakil olduktan sonra kendimi daha iyi hissettim. Her gün daha iyi olmaya başladım. Bu hastalığa yakalanan kişiler hiç korkmasınlar. Çünkü bir şekilde başarıyorsunuz. 58 yaşımda yeniden doğdum. Şimdi her şey yapmak istiyorum. 1.5 yıldır oturuyorum. Ama şimdi kuş gibi olup uçmak istiyorum. Yeniden doğdum diyebilirim. Kendimi çok iyi hissediyorum. Sabah kalktığımda artık çok mutluyum" dedi.