Doktor gurur! Dünya Ordulu Dilek Gürsoy'u konuşuyor

Ordulu Dilek Gürsoy, Avrupa’nın ilk ve tek yapay kalp cerrahı olarak ünlendi. Yılda yaklaşık 300 nakil gerçekleştirdi. Almanya’da yılın doktoru ilan edildi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Eylül 2019 Güncelleme 14 Eylül 2019, 07:54
Doktor gurur! Dünya Ordulu Dilek Gürsoy’u konuşuyor

İÇİNDEKİLER

Türk doktorun başarıları dünyayı etkiledi. Ordu Fatsalı işçi ailesinin kızı olan Dilek Gürsoy (43), Almanya'da dünyaya geldi. Babasını 10 yaşında kalp krizinden kaybetti. Bu nedenle doktor olmaya karar verdi. Hayalini gerçekleştirmek için tıp fakültesine girdi. Başarılı bir kalp cerrahı olarak hastaların imdadına yetişti. Kalp naklinde, insan kalbine olan ihtiyacı ortadan kaldıracak uzun ömürlü yapay kalp üzerinde çalışmalarıyla adından söz ettirdi. Kalp cerrahı alanında Almanya'nın önemli kliniklerinde görev yapan Dr. Gürsoy, yılda yaklaşık 300 kalp ameliyatı gerçekleştirdi. Avrupa'nın ilk ve tek kadın yapay kalp cerrahı olarak ünlendi.

Başarılarıyla Türkiye'ye büyük bir gurur yaşatan Dr. Gürsoy, 'German Medical Award' adlı kurum tarafından Almanya'da yılın doktoru seçildi. Türk doktorun ödülünü 18 Kasım'da düzenlenecek törende alacağı bildirildi. Türk doktor, "Ödülün bana verilmesi, doğru bir yolda olduğumu gösteriyor. Ne kadar zorluklara karşılaşsam da hedeflerimden asla vazgeçmemi sağlıyor" dedi. Gürsoy, geçen Nisan'da da ülkenin tıp alanında en saygın ödüllerinden 'Victress Ödülü'nü elde etmişti. Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türk doktora övgüler dizmişti.

DÜNYA TÜRK CERRAHI KONUŞUYOR
Yılda yaklaşık 300 kalp ameliyatı gerçekleştiren Dr. Gürsoy, Siegburg kentinde bulunan 'Helios Kliniği Yapay Kalp Nakli Bölümü'nde çalışmalarını sürdürüyor.

,

Almanya Başbakanı Merkel, başarılarından dolayı Türk doktor Gürsoy'u tebrik etmişti.