13. yaşı kutlanan tavuk telef oldu, sahibi gözyaşı döküp mezar yaptı

Samsun’da yaşayan Seyfettin Algül, hayvan sevgisi ile dikkat çekiyor. “Şaşkın” ismini verdiği tavuğunu 2009 yılında 2 yaşındayken arkadaşından aldığını söyleyen Algül, tavuğa 5’inci yaşından itibaren doğum günü düzenlemeye başladı... İşte Takvim Gazetesi’nin 8 Eylül 2019 tarihli yaşam sayfalarından derlediğimiz haberler…

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Eylül 2019 Güncelleme 08 Eylül 2019, 08:01
13. yaşı kutlanan tavuk telef oldu, sahibi gözyaşı döküp mezar yaptı

İÇİNDEKİLER

Ailesi ve torunlarıyla beraber Şaşkın'ı süsleyen Algül, ayaklarına kurdele, boynuna da kolye takarak pasta kesmişti. Hayvansever Algül, doğum gününden 17 gün sonra telef olan tavuğuna bu sefer mezar yeri yaptı. 11 yıldır Şaşkın ile ilgilendiğini ve 'dünyanın en yaşlı tavuğu' unvanını almak için Şaşkın'a gözü gibi baktığını ifade eden Seyfettin Algül, "Şaşkın'ın 13. yaşını kutlamıştık. Dünyadaki en yaşlı tavuk 16 yaşındaymış. Rekoru kırmak istedik ama Şaşkın'ın ömrü bu kadarmış. Çok üzüldüm. Şu anda Şaşkın'ın bir yavrusu var. O da 8 yaşında. Bundan sonraki süreçte onunla ilgilenmeyi düşünüyorum" dedi.



Tavuğunu kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan Seyfettin Algül, evinin bahçesine kazdığı mezar yerine Şaşkın'ı gömdü.




ŞOFÖR DEĞİL HIRSIZMIŞ
Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geçen çarşamba günü giden bir hasta, çantasındaki 13 bin liranın çalınması üzerine polise şikayetçi oldu. Yakalanan hırsız şaşkına çevirdi. Otobüs şoförü Emrah G., sefer aralarında hasta gibi davranarak gittiği hastanelerde, hastaların değerli eşyalarını çaldığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

YANGIN PANİĞE NEDEN OLDU
İstanbul Arnavutköy Adnan Menderes Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Kuru otlardan sıçrayan alevler daha sonra ormanlık araziye yayıldı. Vatandaşların itfaiyeye haber vermesinin ardından ekipler yangına müdahale etti. Yangın, kısa sürede kontrol altına alındı.

ÖRNEK TAKSİCİ
İstanbul Beyoğlu'nda taksici Okay Mete, önceki akşam iki turisti Taksim'e bıraktı. Daha sonra arka koltukta bir çanta fark etti. Örnek bir davranış sergileyen taksici, içerisinde yaklaşık 20 bin TL olan çantayı sahibine teslim etti.

DOLANDIRICI ARKADAŞ
Mersin'de 30 yaşındaki A.N., 6 ay önce kendini polis alarak tanıttığı V.U. ve F.B. ile aynı eve çıktı. Arkadaşlarından bin lira borç ile 3 bin 156 lira değerindeki bir cep telefonunu alıp kayıplara karıştı. Şikayet üzerine yakalandı.

TACİZ ÖFKESİ İSTANBUL
Güngören'de bayan kuaförü salonunda çalışan bir kişinin, bir kızı taciz ettiği iddia edildi. Mahalleli, genç adamı linç etmek istedi. Polis araya girdi, havaya ateş açtı. Şüpheli, karakola götürüldü.

BERRE SEFERBERLİĞİ!
Konya'da Aydın Hüseyinoğlu'nun (37) kullandığı otomobil, şarampole yuvarlandı. Sürücü Hüseyinoğlu, eşi Havva (28) ve çocukları Mina (5) ile Berre Hüseyinoğlu yaralandı. Durumu ağır olan Berre, hava ambulansı ile hastaneye götürüldü.

AH BE YASİN!
Evinin bahçesindeki kanepeye yatan genç adam, şüpheli bir şekilde öldü. Karaman'da Yasin Yalçın'ı (23) evinin önündeki kanepede hareketsiz yatarken gören bir grup arkadaşı uyandırmaya çalıştı. Ancak genç uyanmadı. Sağlık ekiplerince ölü bulunan Yalçın'ın cansız bedeni kesin ölüm sebebinin belirlenebilmesi için morga kaldırıldı.

SIVIDAN ÖLÜM!
Aydın'da 27 yaşındaki Tuğçe Seçkinay, 5 yıl önce annesini kaybetti. Bu nedenle bunalıma girdi. Son 25 gündür ise evden çıkmadı. Sadece sıvı gıdalarla beslendi. Aşırı kilo veren genç kız, dün babası tarafından hareketsiz halde bulundu. Sağlık ekipleri, Seçkinay'ın yaşamını yitirdiğini belirledi. Soruşturma sürüyor.