İstanbul'da minibüs ve dolmuş ücretleri ne kadar oldu? İşte zammın ardından dolmuş ve minibüs fiyatı

İstanbul'da yaşayan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Yaşanan bu gelişmenin ardından milyonlarca vatandaş İstanbul'da minibüs ve dolmuş fiyatları ne kadar oldu sorusuna yanıt aramaya başladı. Zam haberlerinin ardından minibüslere ne kadar zam geldiği, kısa mesafe ücretinin ne kadar olduğu netleşti. İşte zammın ardından dolmuş ve minibüs ücreti...

Giriş Tarihi 04 Eylül 2019, 15:41 Güncelleme 05 Eylül 2019, 19:54
İstanbul’da minibüs ve dolmuş ücretleri ne kadar oldu? İşte zammın ardından dolmuş ve minibüs fiyatı

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin en kalabalık nüfusuna sahip şehri olan İstanbul'da her gün milyonlarca insan toplu taşıma araçlarını kullanıyor. Gelen son bilgilere göre minibüs ve dolmuş fiyatlarına zam yapıldı. Yapılan bu zamla beraber milyonlarca vatandaşın gündeminde İstanbul'da minibüs ve dolmuş fiyatları ne kadar oldu sorusu yer almaya başladı.

MİNİBÜS VE DOLMUŞ FİYATLARI NE KADAR OLDU?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi sitesinden hatların zamlı ücret tarifesi açıklandı. Aşağıdaki linke tıklayarak "Dolmuş" ve "Minibüs" seçeneklerinden birini seçip ardından altta bulunan "Hat Adı" kısmından bulunduğunuz bölgedeki hattı seçerek güncel ücretleri öğrenebilirsiniz.

MİNİBÜS VE DOLMUŞ HATLARININ YENİ ÜCRETLERİNİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

İstanbul Minibüsçüler Odası Başkanı Kazım Bilge, "Minibüs üzerine 26 aydır zam almayan bir toplumuz. Çok mağdur olduğumuzu ileterek bize verilen sözler çok doyurucu olmasa da %20 gibi zamlarla bu sefer ki toplantının bitişi oldu.

Esnafında en azından bir nebze de olsa yüzü güldü. Bu bir başlangıçtır. İndi bindi 2 TL idi, 2 buçuk TL oldu. Mesafelere göre 2 buçuk TL'lik yerler 3 TL oldu." dedi.