Eski sevgilisi tarafından boğazı kesilen Tuba Korkmaz’ın paylaşımı yürek yaktı: O hissi biliyorum!

Emine Bulut cinayeti Türkiye’yi sarstı. 3 yıl önce eski sevgilisi tarafından boğazı kesilen Tuba Korkmaz’ın sosyal medya paylaşımı yürek yaktı: Kesilen boğazın hissini biliyorum.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Ağustos 2019 Güncelleme 27 Ağustos 2019, 07:59
Eski sevgilisi tarafından boğazı kesilen Tuba Korkmaz’ın paylaşımı yürek yaktı: O hissi biliyorum!

İÇİNDEKİLER

Kadın cinayetleri arttı. Emine Bulut'un hunharca öldürülmesine tepki yağdı. 3 yıl önce eski sevgilisi tarafından boğazından 5 kez bıçaklanan Tuba Korkmaz da duygularını sosyal medyadan dile getirdi. Eskişehir'de 2016 yılında bir fabrikada seramik mühendisi olarak çalışan Fatih S., sinema ve dizi film sanatçısı Şeyma Korkmaz'ın ablası olan desinatör Tuba Korkmaz'ı kendisinden ayrıldığı için sokak ortasında bıçakla boğazından ağır yaraladı. Katil tutuklandı, 14 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Korkmaz, Kırıkkale'de Emine Bulut'un ayrıldığı eşi tarafından kızının gözü önünde bıçakla öldürülmesinin ardından tepkisini sosyal medya üzerinden dile getirdi. Şu ifadeleri kullandı:

VİDEO ÇEKMEK YERİNE!
"Kesilen boğazın hissini biliyorum ben ve ölmek istememeyi. O an değil, belki iki gün sonra yutamadığın bir su damlasında boğularak ölmek, ama o an o adamın elinden değil. Ben şanslı mıydım? Kızım şanslı mıydı? Bilmiyorum ama fotoğrafımda da gördüğünüz gibi 'zafer'le çıktım o andan. Beni gördüğünde videomu çekmek yerine ambulansı arayan o kadın olmasaydı yoktum belki şimdi. Bugün bir kez daha teşekkür ettim ona ve ben Tuba Korkmaz, 3 yıl önce ayrıldığım erkek arkadaşımın 5 falçata darbesinden kıl payı kurtularak hayatta kaldım ve hala korkuyla yaşamaya devam ediyorum. Kadınların korkusuzca yaşayabilecekleri bir yer için elimden gelen ne varsa yapmaya hazırım."

BİR AN OLSUN YALNIZ BIRAKMADI
Sinema ve dizi film sanatçısı Şeyma Korkmaz, saldırıya uğrayan ablasını bir an olsun yalnız bırakmadı. O dönemde hep yanındaydı.



Kırıkkale'de Emine Bulut, ayrıldığı eşi Fedai Baran tarafından çocuğunun gözleri önünde katledildi.


Fedai Baran



Gaziantep'te doğum yapan kadın, kocası tarafından hasta yatağında bıçaklandı. 'Umut' adını verdiği çocuğunu kucağına aldı.

Eşi tarafından bıçaklanan kadın, bebeğini kucağına aldı. Cani kocasının en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. Gaziantep'te Güldane Y., önceki gün doğum yaptı. 6 aydır ayrı yaşadığı Ahmet Y. tarafından hasta yatağında bıçaklandı.



Cani tutuklandı. Anne Güldane Y., 'Umut' adını verdiği bebeğini kucağına alarak koklayıp öptü. Hasta talihsiz anne, bebeğinin kendisine umut olduğunu söyledi. Kadın, gözü dönmüş eşinin en ağır şekilde yargılanmasını isteyerek şunları söyledi: "O şahsın en ağır şekilde yargılanmasını istiyorum. Çocuğuma bir şey olsaydı ben yaşayamazdım. İki çocuğumla beraber kahrolurdum. Bana bir şey olsaydı bebeğim annesiz kalacaktı. Anne sütünden mahrum kalacaktı. Kardeşleri bekliyorlar, o benim umudum. O şahıs hafif şekilde yargılanmasın. Kadınlarımız ölmesin, çocuklarımız annesiz kalmasın. Annesiz kalıp büyü-mesinler. En ağır ceza neyse o verilsin"



A'VUKUAT'
Kadın avukat tartıştığı eşi tarafından dövüldü. Olay dün Sivas'ta meydana geldi. Avukat iki çocuk annesi Tuba H. (34) ile kasap eşi A.H., ile tartıştı. Öfkeli koca, eşini 10 yaşındaki çocuğunun önünde darp etti. Vücuduna ve yüzüne aldığı darbelerle yaralanan kadın avukat, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Elmacık kemiğinde kırıklar olduğu öğrenildi. Koca A.H. ise kısa sürede yakalandı. Sivas Baro Başkanı Hacı Yılmaz Demir baroda düzenlediği basın toplantısında kadın avukatlarla birlikte meslektaşlarının yaşadığı eş şiddetine tepki gösterdi.​



ÖLMEK İSTEMİYORUM
Eşinin pompalı tüfekle vurduğu genç kadın, yardım istedi. Korkunç olay Mayıs ayında İzmir'de meydana geldi. Manolya Akman (26), geçen yıl mart ayında Onur Akman (30) ile evlendi. Şiddet gören kadın, boşanma davası açtı. İkili arasında tartışma çıktı. Onur Akman, pompalı tüfek ile eşine 3 el ateş etti. Kadın, hastaneye kaldırıldı. Sol bacağını kaybetti. Şüpheli ise tutuklandı. Taburcu olan Akman, "Ölmek istemiyorum. Bacağımı kaybettim ama canım tehlikede. Artık özgürce yaşamak istiyorum" dedi. Akman, sonunun, vahşice öldürülen Emine Bulut gibi olmasını istemediğini söyledi.



HAKİM BU NE!
Bilecik'te 13 yaşındaki bir kız çocuğunu arabasına alıp cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen S.E., kızın ailesinin şikayeti üzerine jandarma tarafından gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen sapık, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan şüpheli S.E.'nin tecavüz suçundan daha önce ceza aldığı ve tahliye olduğu öğrenildi.