Balık av sezonu ne zaman açılıyor? Av yasağı ne zaman, hangi tarihte kalkıyor?

Balık av sezonu ne zaman açılıyor? 2019 yılında av yasağının ne zaman kalkacağı merak ediliyor. Balıkçılar ve pek çok vatandaş av yasağı ne zaman kalkıyor sorusuna şu sıralar yanıt arıyor. Peki, av yasağı ne zaman kalkıyor? İşte merakla araştırılan o sorunun yanıtı...

Giriş Tarihi 21 Ağustos 2019, 19:37 Güncelleme 21 Ağustos 2019, 19:37
Balık av sezonu ne zaman açılıyor? Av yasağı ne zaman, hangi tarihte kalkıyor?

İÇİNDEKİLER

Yeni sezon balık avı tarihleri şu sıralar pek çok kişinin gündeminde yer alıyor. Son hazırlıklarını tamamlayan balıkçılar "Balık av sezonu ne zaman açılıyor?" sorusuna yanıt arıyor.

BALIK AV SEZONU NE ZAMAN AÇILIYOR?

15 Nisan'da başlayan av yasağı, 1 Eylül'de sona erecek.

HAZIRLIKLAR DEVAM EDİYOR

Batı Karadeniz'in önemli limanlarından olan Düzce'nin Akçakoca ilçesinde yeni sezona tekne ve ağlarını onararak hazırlanan gırgır ve trol balıkçıları, "Vira Bismillah" demek için 1 Eylül'ü bekliyor.

Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl orta seviyede bir sezon geçirdiklerini söyledi.

Karadeniz'de yeni sezon için gözlem yaptıklarını aktaran Karakaş, "Hazırlıkların sonuna doğru geldik. Ağlarımızı ve teknelerimizi hazırladık. Bu sene palamut zayıf gibi görünüyor. Hava şartları kötü gidiyor. Aşırı rüzgar var. Düzgün bir havada denizde ne olduğunu tam tespit edemedik. Barbun balığında ise bir yoğunluk var. İstavrit, mezgit ve hamside yoğunluk var gibi görünüyor." diye konuştu.

Karakaş, 1 Eylül'de yeni sezonun başlayacağını dile getirerek, "Balıkçılarımızın yüzde 90'ı ağ ve tekne tamirlerini tamamladı. Sezon bugün başlasa denize inebilecek kadar hazırız. Sezonu umutla bekliyoruz." dedi.