Kurban kesim vakti ne zaman biter? Kurban en son ne zaman kesilir?

Mübarek Kurban Bayramı milyonlarca vatandaş tarafından idrak ediliyor. Kurban Bayramı'nda kurban keserek ibadetlerini yerine getirecek olan vatandaşlar kurban en son ne zaman kesilir sorusuyla ilgili araştırmalarını sürdürüyor. Peki, kurban kesim vakti ne zaman biter? Kurban en son ne zaman kesilir?

Giriş Tarihi 13 Ağustos 2019, 01:21 Güncelleme 13 Ağustos 2019, 01:48
Kurban kesim vakti ne zaman biter? Kurban en son ne zaman kesilir?

İÇİNDEKİLER

Kurban kesim vakti ne zaman biter? İslami usüllere göre kurban kesimini yapacak olan vatandaşlar kurban kesim vakti hakkında internette araştırma yapıyor. Kurban en son ne zaman kesilir sorusu bu nedenle merakla araştırılan sorular arasında bulunuyor. İşte Diyanet İşleri Başkanlığı'na göre kurban kesimi vakitleri...

KURBAN EN SON NE ZAMAN KESİLİR?

Kurban kesim vakti, bayram namazı kılınan yerlerde bayram namazı kılındıktan sonra; bayram namazı kılınmayan yerlerde ise, fecirden (sabah namazı vakti girdikten) sonra başlar. Hanefîlere göre bayramın 3. günü akşamına kadar devam eder (Merğînânî, el-Hidâye, VII, 154). Bu süre içinde gece ve gündüz kurban kesilebilir. Ancak kurbanların gündüz kesilmesi daha uygundur. Şâfiîlere göre ise 4. günü gün batımına kadar kesilebilir (Şirbînî, Muğni'l-muhtâc, IV, 383; İbn Rüşd, Bidâye, I, 436).

KURBAN KESTİKTEN SONRA NAMAZ KILMAK GEREKİR Mİ?

Esas olarak kurban namazı diye bir namaz yoktur. Ancak kişi nafile namaz kılınması mekruh olmayan bir vakitte, sebepli veya sebepsiz dilediği kadar nafile namaz kılabilir. Kurban kesen kişi de böyle bir ibadeti yapma imkânına kavuştuğu için Allah‟ın verdiği nimete şükür olarak -bu namazın dinî bir gereklilik olduğu inancı veya kanaati olmamak kaydıyla- iki rekât nafile namazı kılabilir.

KURBAN BAYRAMI TAKVİMİ

10 Ağustos 2019 Cumartesi Kurban Bayramı Arefesi

11 Ağustos 2019 Pazar Kurban Bayramı (1.Gün)

12 Ağustos 2019 Pazartesi Kurban Bayramı (2.Gün)

13 Ağustos 2019 Salı Kurban Bayramı (3.Gün)

14 Ağustos 2019 Çarşamba Kurban Bayramı (4.Gün)