Hadi ipucu sorusu: Kenneth Dwigh'ın sahne ismi nedir? 16 Haziran 20.30 Hadi yarışması

Hadi ipucu sorusu için bekleyiş sona erdi. Hadi tarafından yapılan açıklamada, ünlü bir şarkıcının sahne ismi yer aldı. Yarışmacılar, ipucu sorusunu öğrenerek yarışmada bir adım önde olmak istiyorlar. Peki, sonradan sir ünvanı da alan Reginald Kenneth Dwight isimli dünyaca ünlü İngiliz şarkıcının sahne ismi nedir?

Giriş Tarihi 16 Haziran 2019, 17:49 Güncelleme 16 Haziran 2019, 17:49
Hadi ipucu sorusu: Kenneth Dwigh’ın sahne ismi nedir? 16 Haziran 20.30 Hadi yarışması

İÇİNDEKİLER

Hadi ipucu sorusu yayınlandı. Canlı mobil bilgi yarışması Hadi bugün 20.30'da başlayacak. İpucu sorusu ise ünlü bir isimden geliyor. Bu şarkıcı sonradan sir ünvanı almıştır. İpucu sorusuna bu şarkıcının sahne ismi soruldu. Peki, sonradan sir ünvanı da alan Reginald Kenneth Dwight isimli dünyaca ünlü İngiliz şarkıcının sahne ismi nedir? İşte 16 Haziran Hadi ipucu sorusu ve cevabı...

HADİ İPUCU SORUSU (16 HAZİRAN 2019)

Hadi tarafından yapılan açıklamada, "Sevgili hadiciler, bu akşamki hadi yarışmamızın ipucu sorusu bir takipçimizden geldi. Sorusu şöyle; Sonradan sir ünvanı da alan Reginald Kenneth Dwight isimli dünyaca ünlü İngiliz şarkıcının sahne ismi nedir?" denildi.

İşte ipucu cevabı...

Soru: Kenneth Dwigh'ın sahne ismi nedir?

Cevap: ELTON JOHN

Reginald Kenneth Dwight 25 Mart 1947 tarihinde Londra'da dünyaya geldi.

Müziğin dominantları arasında yer almış İngiliz sanatçı, 1970'lerden günümüze 450 milyondan fazla albüm 110 milyondan fazla single kopyası sattırarak gelmiş geçmiş en büyük şarkıcılar arasında yer almaktadır. Grammy, Akademi, Tony ve Altın Küre kazandığı ödüllerden sadece birkaçıdır. Grammy ödülünü tam beş kez kazanmıştır. Rolling Stone dergisi; onu gelmiş geçmiş en iyi 100 sanatçı arasında 49. sırada göstermiştir.

John, Pin, Middlesex'te anneanne ve büyükbabasının yanında dünyaya geldi. Pinner County Grammar School'da 15 yaşında kadar eğitim gördü. Büyük bir müzik dehası olduğunu fark edene kadar babası ona bankerlik gibi çeşitli işlerde çalışması için yol gösterdi.

Elton John, piyanoya başladığında sadece 3 yaşındaydı. Annesi bu yeteneği farketse de sadece izlemekle yetindi. Zaten John'un ailesi de müzikal açıdan belli mevkilere sahiptiler. Babası ise bir askeri bandoda, yarı profesyonel olarak trompet çalıyordu.

Elton John başta müziğe her ne kadar ilgi duymasa da, sonunda piyanoya karşı dehalık derecesinde yeteneği sayesinde başta istemeden kariyerine atıldı. Ailesinin yönlendirmesiyle, önce çeşitli konservatuvarlarla işe başladı.

John, sadece 15 yaşındaydı ki, annesinin ve büyükbabasının isteğiyle bir barda, haftasonları için piyano çalmaya başladı. Burada türlü şarkıları repertuarına ekledi ve bir süre sonra arkadaşlarıyla beraber "Bluesology" adlı grubu kurdu. Ardından Eurovision'un ilk yıllarında İngiltere adına müsabakaya katıldı.

Elton John zamanla, uluslararası üne kavuştu. 1970'lerde çıkardığı albümlerle artık bir yıldız olmuştu. Elton John, bu dönemde John Lennon gibi ünlü sanatçılarla çalışmaya başladı.Ayrıca 90'larda Guns N' Roses ile konserlere çıkmış ve November Rain adlı şarkının piyanosunu çalmış ve Tupac ile Ghetto Gospel adlı şarkıyı seslendirmişlerdir.