Babalar Günü ne zaman? 2019 Babalar Günü hediyeleri ne alınabilir?

Babalar Günü için geri sayım başladı. Hayatımızda en özel, en değerli varlıklardan olan babalarımız için her yıl Babalar Günü kutlanmaktadır. Bu özel gün için hediyelerini erkenden hazırlamak isteyenler, Babalar Günü'nün ne zamana denk geldiğini merak ediyor. Peki, Babalar Günü ne zaman? Babalar Günü hediyeleri ne alınabilir? İşte 2019 Babalar Günü tarihi...

Giriş Tarihi 03 Haziran 2019, 13:11 Güncelleme 03 Haziran 2019, 13:22
Babalar Günü ne zaman? 2019 Babalar Günü hediyeleri ne alınabilir?

İÇİNDEKİLER

Babalar Günü ne zaman? Çocuklarına iyilik ve doğruluk yolunu gösteren, onların ilk kahramanı olan cefakar babalar için her yıl hediyeler alınarak güzel sözler söylenerek Babalar Günü kutlanmaktadır. Peki, Babalar Günü ne zaman? Bu sene Babalar Günü hangi tarihte? Babalar Günü hediyeleri ne alınabilir? İşte merak edilenler...

2019 BABALAR GÜNÜ NE ZAMAN?

Babalar Günü, pek çok ülkede olduğu gibi ülkemizde de her yıl Haziran ayının üçüncü Pazar günü kutlanmaktadır. Babalar Günü'nde babaların önemini vurgulamak ve onlara verilen değeri korumak için eğitim kurumlarında Babalar Günü öncesinde etkinlikler yapılır, babalar için hediyeler hazırlanır. 2019 yılında Babalar Günü 16 Haziran'a denk geliyor.

BABALAR GÜNÜ HEDİYE ÖNERİLERİ

* Gömlek

* Kol saati

* Ayakkabı

* TV koltuğu

* Kupa bardak

* Kalem seti

* Deri cüzdan

* Babaya özel tablo fotoğraf

* Tavla - satranç seti

* Tesbih

BABALAR GÜNÜ TARİHÇESİ

Amerikan İç Savaşı gazisinin kızı olan Sonora Smart Dodd, Anneler Günü gibi Babalar Günü'nün de olması fikrine sahipti. Dodd'un babası altı çocuğu tek başına büyütmüştü ve Dodd, bu sebepten dolayı babasının doğum günü tarihi olan 5 Haziran'ın Babalar Günü olmasına yönelik çalışmalar yürütse de çalışmalar o tarihe yetişemedi. Böylece Babalar Günü kutlamaları Haziran ayının üçüncü Pazar gününe ertelendi.

Tarihte ilk defa 19 Haziran 1910'da Washington'un Spokane şehrinde kutlanan Babalar Günü, bu tarihten itibaren diğer ülkelerde kutlanmaya başlandı. 1924 yılında ise ABD Başkanı Calvin Coolidge kutlamaları desteklemiş ancak resmi olarak Babalar Günü ilan etmemiştir.

1966 yılında dönemin ABD Başkanı Lyndon Johnson, her yıl Haziran ayının üçüncü Pazar gününün Babalar Günü olarak kutlanacağını ilan etmiştir. 1972 yılında da başkan Richard Nixon'ın imzasıyla Babalar Günü resmi olarak ABD'de kabul edilmiş ve resmi tatil ilan edilmiştir.