Adana bayram namazı saat kaçta? İşte 2019 Diyanet Adana Ramazan Bayramı namazı vakti…

Bayram öncesinde vatandaşların merakla araştırdığı konular arasında bayram namaz saatleri yer alıyor. Ramazan Bayramı'nın namazı 4 Haziran Salı sabahı İslam alemi tarafından eda edilecek. Müslümanlar Bayram namazı için yarın sabah camilere akın edilecek. Bu nedenle Adana ilinde yaşayan vatandaşlar merakla Adana bayram namazı saatini araştırıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2019 yılı bayram namazı vakitleri açıklandı. Peki, Adana’da bayram namazı saat kaçta? İşte Adana bayram namazı vakti…

Giriş Tarihi 03 Haziran 2019, 23:27 Güncelleme 03 Haziran 2019, 23:35
Adana bayram namazı saat kaçta? İşte 2019 Diyanet Adana Ramazan Bayramı namazı vakti…

İÇİNDEKİLER

Rahmet, merhamet ve bereket ayı olan Ramazan-ı Şerif'in bugün son günü. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından il il bayram namazı saatleri açıkladı. Adana ilinde yaşayan vatandaşlar merakla Adana bayram namazı saatini araştırıyor. Peki, Adana bayram namazı saat kaçta kılınacak? İşte Adana bayram namazı vakti…

ADANA BAYRAM NAMAZI SAAT KAÇTA?

Adana ilinde 4 Haziran Salı günü bayram namazı 05.58'de kılınacak.

BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR?

BİRİNCİ REK'AT

1) Cemaat düzgün sıralar halinde imamın arkasında yer alır ve "Niyet ettim Allah rızası için Ramazan yada Kurban Bayramı namazını kılmaya, uydum imama" diye niyet eder.

2) İmam "Allahu Ekber" deyip ellerini yukarıya kaldırınca. Cemaat de "Allahu Ekber"diyerek ellerini yukarıya kaldırıp göbeği altına bağlar.

3) Hem imam, hem de cemaat içlerinden "Sübhaneke suresini okur. Bundan sonra üç kere tekbir alınır. Tekbirlerin alınışı şöyledir: Birinci Tekbir: imam yüksek sesle, cemaat da onun peşinden gizlice "Allahu Ekber"diyerek (iftitah tekbirinde oldugu gibi) ellerini yukarıya kaldırıp sonra aşağıya salıverirler. Burada kısa bir süre durulur.ikinci Tekbir: ikinci defa "Allahu Ekber" denilerek eller yukarıya kaldırılıp yine aşağıya salıverilir ve burada da birincide olduğu kadar durulur. Üçüncü Tekbir: Sonra yine "Allahu Ekber" denilerek eller yukarıya kaldırılır ve aşağıya salıverilmeden bağlanır.

4) Bundan sonra imam, içinden "Euzü Besmele", açıktan Fatiha ve bir sure okur .(Cemaat bir şey okumaz, imamı dinler)

5) Rüku ve secdeler yapılarak ayağa (ikinci rek'ata) kalkılır ve eller bağlanır.

İKİNCİ REK'AT

6) İmam gizlice Besmele, açıktan da Fatiha ve bir sure okur. Sure bitince imam yüksek sesle, cemaat da içinden(birinci rek'atta oldugu gibi) üç kere daha tekbir alır, üçüncü tekbirden sonra eller bağlanmadan, dördüncü tekbir ile rükua varılır, sonra da secdeler yapılarak oturulur.

7) Oturuşta. İmam ve cemaat, Ettehiyyatü. Allahumme salli, Allahumme barik ve Rabbena atina... duasını okuyarak önce sağa, sonra sola selam verip namazı bitirirler. Namazdan sonra hutbe okunur. Kurban bayramı namazının kılınışı da bunun gibidir.

BAYRAM NAMAZI KİMLERE VACİBTİR?

İmam-ı Merginani: "Bayram Namazı, üzerine Cuma namazı farz olan her mükellefe vaciptir" hükmünü beyan etmektedir. Dolayısıyla bir kimsenin üzerine "Bayram Namazı'nın" vacib olması için:

1) Hür olmalıdır

2) Erkek olmalıdır.

3) Mûkim olmalıdır.

4) Sıhhatli olmalı ve yürümeye gücü yetmelidir. Kötürüm, felçli ve âmâ olan kimselere vacip değildir.

RAMAZAN BAYRAMI'NDA YAPILMASI GEREKENLER

1) Bayram gecelerini dua ve ibadetle ihya etmek, kaza namazı kılmak, Kur'an okumak ve Allah Teâlâ'dan af ve mağfiret dilemek. Çünkü duaların makbul olduğu gecelerden birisi de bayram geceleridir. Nitekim Peygamberimiz şöyle buyurmuştur:

"Ramazan ve kurban bayramı gecelerini, sevabını umarak ibadetle geçiren kimsenin kalbi, kalplerin öldüğü gün ölmez."

2) Bayram sabahı erken kalkarak yıkanıp temizlendikten sonra namaza gitmek.
3) Güzel koku sürünmek.
4) Temiz ve yeni elbise giyinmek.
5) Gücü yetiyorsa namaza yürüyerek gitmek.
6) Güler yüzlü ve sevinçli görünmek.
7) Yoksullara çokça sadaka vermek.
8) Bayram namazına giderken yolda tekbir getirmek.