Alzheimer hayatı tehdit ediyor! Alzheimer’a limon sıkın...

Modern çağın vebası Alzheimer, hayatı tehdit ediyor. Dr. David Perlmutter, bu hastalıktan korunmanın ipucunu veriyor: Limon hafızayı güçlendirir.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Mart 2019 Güncelleme 06 Mart 2019, 08:07
Alzheimer hayatı tehdit ediyor! Alzheimer’a limon sıkın...

İÇİNDEKİLER



Yanlış
beslenme alışkanlıkları sağlığımızla oynuyor. ABD'li Nörolog ve Beslenme Uzmanı Dr. David Perlmutter, sağlıksız bağırsakların, nörolojik hastalıklara neden olduğunu söylüyor. Şu bilgileri veriyor: Modern çağ, en çok beslenme alışkanlıklarını değiştirdi. Beslenmedeki değişikliğin bugün yaşadığımız felaketin asıl nedeni olduğunu biliyoruz. Yüksek yağlı, yüksek lifli, düşük karbonhidratlı bir beslenme tarzından düşük yağlı düşük lifli yüksek karbonhidratlı beslenme tarzına geçtik. Bu da tansiyondan diyabete, Alzheimer'dan kansere kadar pek çok hastalığı beraberinde getirdi. Yüksek şeker içeren, lif oranı düşük besinler bağırsaklarımızdaki geçirgenliği azalttı. Bağışıklığımızı zayıflattı ve beyin hücrelerimize zarar verdi. Yoğurt ve kefir gibi probiyotiklerden balkabağı ve biber gibi sebzelere kadar yüzlerce çeşit besin, bağışıklığımızı güçlendirir. Hamburger, pizza, börek ve poğaça gibi işlenmiş yağ, şeker ve karbonhidrat içeren yiyecekler yerine soframızda bu besinlere yer açmamız gerekir.


Güçlü bir beyin için şunları tüketmeyi unutmayın:

ZEYTİNYAĞI TÜKETİN

SEBZELER: Ispanak, brokoli, pazı, lahana, soğan, mantar, karnabahar, Brüksel lahanası, enginar, kereviz, turp, şalgam, kuşkonmaz, sarımsak, pırasa, rezene, maydanoz ve kestane.

AZ ŞEKERLİ MEYVELER: Avokado, dolmalık biber, salatalık, domates, sakız kabağı, bal kabağı, patlıcan, limon.

FERMENTE GIDALAR: Yoğurt, turşu, kefir.

PROTEİN: Yumurta, balık ve deniz ürünleri, dana ve koyun eti, ciğer.



KURU BAKLAGİLLER: Fasulye, mercimek, nohut, börülce

KIRMIZI MEYVELER: Böğürtlen, avokado, yaban merisini, mango ve erik.

SAĞLIKLI YAĞLAR: Sızma zeytinyağı, tereyağı, avokado ve Hindistan cevizi yağı, susam yağı...


HEM TATLI HEM FAYDALI

MALZEMELER:
400 ml tam yağlı Hindistan cevizi sütü
3 çorba kaşığı kakao
Hindistan cevizi rendesi, badem ezmesi, tarçın. HAZIRLANIŞI: Hindistan cevizi sütünü, bir gece buzdolabında bekletin. Koyulaşan sütü, bir kaseye boşaltın ve mikserle iyice karıştırın. Kakaoyu ekledikten sonra karışımı köpük köpük olana kadar çırpın. Üzerini Hindistan cevizi, badem ezmesi ya da tarçınla süsleyin.


DOĞUM KONTROL HAPI İÇMEYİN
Doğurganlık çağındaki her kadının kullandığı doğum kontrol hapı, insan vücuduna zarar verir. 5 yıldan uzun süreli kullanımı tiroit bozuklukları, testosteronun azalması ve diyabete neden olur. Bu ilaç, beynin ihtiyacı olan serotonin hormonunun salgılanmasını azaltır. Bağırsaktaki faydalı bakterileri öldüren bu ilaç, nörolojik hastalıklara zemin hazırlar. Doğum kontrol ilacı kullanan annelerin bebeklerinde bağırsak hastalıkları, astım, epilepsi ve şizofreni görülebilir.

VÜCUDUN İKİNCİ BEYNİ BAĞIRSAK - 9 / DR. DAVID PERLMUTTER

HAZIRLAYAN: SİNEM UYSAL

YARIN: KAHVE HAYAT KURTARIR