Bu besinler kansere savaş açıyor

Çağın vebası kanser, her eve giriyor! Uzmanlar, sağlıklı beslenme ile tüm kanserlerin önlenebileceğini söylüyor. Yeşil çaydan brokoliye kadar rengarenk besinler, kansere savaş açıyor!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Şubat 2019 Güncelleme 03 Şubat 2019, 08:01
Bu besinler kansere savaş açıyor

İÇİNDEKİLER



Modern
çağda en sık görülen hastalıkların başında kanser geliyor.
Vücuttaki bazı organ ve doku hücrelerinin kontrolden çıkıp düzensizliğe yönelerek bozulmasıyla oluşan kanser, günümüzde her üç kişiden birinin hayatını tehdit ediyor.
Uzmanlar, çağın vebası kanserin hızla yayıldığını belirterek şu uyarılarda bulunuyor:

20 MİLYON HASTA:
2020'de dünyada 20 milyon kanser hastası olacağı öngörülüyor.
Kadınlarda en sık meme ve rahim, erkeklerde ise prostat ve akciğer kanseri görülüyor. Akciğer, kalın barsak kanseri, lenfoma ve lösemi, kadınlarda rahim ağzı ve gırtlak kanserleri de diğer sık karşılaşılan kanserleri oluşturuyor.
Rakamlar korkutucu olsa da erken tanı ve koruyucu tedbirler ile birçok kanser türü yüzde 94 oranında önlenebiliyor.



TEDAVİSİ KİŞİYE ÖZEL
Bunun için düzenli kontroller ile kanserin erken teşhis edilmesi hayati önem taşıyor. Kemoterapi, radyoterapi ve cerrahi operasyonların uygulandığı tedaviler, kişiye göre farklılık gösteriyor.

NEDEN OLUR?
Bilimsel araştırmalara göre kanser, yüzde 85 dış etkenlerden kaynaklanıyor. Bunları sigara, enfeksiyonlar, sağlıksız beslenme, hareket azlığı ve fazla kilolu olmak oluşturuyor.
Kalıtsal nedenler ve bağışıklık yetersizlikleri gibi iç etkenler de kansere neden olabiliyor.


YEŞİL ÇAY MUCİZESİ
Kabseri önlemede şüphesiz sağlıklı beslenme büyük önem taşıyor. Uzmanlar, kanseri önleyen besinleri şöyle sıralıyor:
NAR: Kalınbağırsak, lösemi, meme ve prostat kanserlerine karşı fayda gösterir.
ZERDEÇAL: Ağız, idrar torbası, mide, rahim ağzı, kalınbağırsak ve cilt kanserlerine karşı korur. Günde 2 tatlı kaşığı tüketilmesi yararlıdır.
DOMATES: Prostat, akciğer ve mide kanseri riskini azaltır. Pişmiş hali daha faydalıdır.
DUTSU MEYVELER: Ağız, yemek borusu ve kalınbağırsak kanserine karşı koruyucudur.


SARIMSAK: Mide, kalınbağırsak, yemek borusu ve prostat kanserine karşı korur.
ZEYTİNYAĞI: Meme, yumurtalık, mide ve akciğer kanserine karşı koruyucudur.
YEŞİL ÇAY: Karaciğer, prostat, akciğer ve pankreas kanserine karşı koruyucu etkisi var.
ZENCEFİL: Taze kök şekli ile tüketmek gerekir.