Kırkkilit otu romatizmanın umudu | Maria Treben’in şifalı reçeteleri yalnızca TAKVİM’de...

Maria Treben, reçeteleri ile böbrek taşı ve hemoroit hastalığını da iyileştirdi. Böbrek ağrısı çekenlere kırk kilit otundan yapılmış bitki çayını önerdi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Ocak 2019 Güncelleme 06 Ocak 2019, 09:09
Kırkkilit otu romatizmanın umudu | Maria Treben’in şifalı reçeteleri yalnızca TAKVİM’de...

İÇİNDEKİLER

Şifacı Maria Treben, bitkilerden gelen şifayı açıkladı. Hazırladığı bitkisel reçeteleri ile kanseden romatizmaya pek çok hastalığı iyileştirmeyi başardı. Bitkilerin doktor kontrolünde tüketilmesi gerektiğini belirten Treben'in reçetelerine yalnızca TAKVİM ulaştı... İşte her derde deva otlar ve kullanım alanları:

KILIÇ OTU SIRT AĞRISINI KESER
Sinir yaralanmaları, her çeşit sinir hastalıkları, ağır kaldırma ve çarpmadan dolayı meydana gelen şikayetlerde kullanılır. Depresyonu önler. Konuşma bozuklukları ve uyku hastalıklarını iyileştirir. Kadınların yaşadığı adet düzensizliklerini bitirir. Sırt ve romatizma ağrılarını hafifletir.
ÇAY: Bir su bardağı suya, bir tatlı kaşığı kılıç otu eklenir. Kısa süre demlenir.
YARIM BANYO: Bir kova dolusu kılıç otunu, soğuk suya doldurup geceden bırakın. Sabah kaynama derecesine kadar ısıtın. Banyo suyuna ilave edin. 20 dakika üst bedeniniz suyun üstünde kalacak şekilde bekleyin.
KIRLANGIÇ OTU KARACİĞERİ KORUR
BU bitki hem kanı temizler, hem de kan yapar. Kan kanseri hastalığını engeller. Ciddi karaciğer hastalıklarına karşı koruyucudur. Safra, böbrek ve karaciğer hastalıklarında kullanılır. Sarılığa hemen tesir eder. İdraryaparken yanma şikayetine ve ağrılı hemoroide iyi gelir. Nasır, siğil ve egzama gibi deri hastalıklarına karşı korur. Görme bozuklukları ve kataraktı önler.
ÇAY: Bir silme tatlı kaşığı ot, 1 su bardağı kaynar su ile haşlanır.
TAZE SU: Yaprak, sap ve çiçekleri yıkanıp nemli iken mikser ile suyu sıkılıp alınır.
KIZIL YAPRAK OTU ROMATİZMAYI ENGELLER
Faranjit, aft, ve boğaz iltihaplarına karşı ilaç gibidir. Romatizma, karaciğer sertleşmesi ve dalak hastalıklarına iyi gelir. Günde 2 fincan içilmesi önerilir. Böbrek ve mesane hastalıklarına karşı koruyucudur. BANYO: Her bir banyo için 200 gram bitki kullanılır. KREM: 2 avuç dolusu ince kesilmiş bitki sapı, çiçekleri ile 250 gr. yağda pişer.
ÇAY: 1 su bardağı kaynar suya, bir tatlı kaşığı kızıl yaprak konur ve kısa sürede demlenir.
KURT AYAĞI HEMOROİDİ ÇÖZER
Şifa saçan bitki kronik hemoroit ve kabızlık çekenlerin yardımına koşar. Böbrek kumu, böbrek koliti ve cinsel organ hastalıklarını tedavi eder. Karaciğer iltihaplanmasını engeller. Karaciğer sirozuna karşı birebirdir. Bacak kramplarını iyileştirir. Yüksek tansiyona iyi gelir.
ÇAY: 1 su bardağı kaynar suya, 1 tatlı kaşığı kurt ayağı otu koyun. Demleyin. Günde sadece 1 fincan sabah aç karına kahvaltıdan yarım saat önce yudum yudum için. Siroz ve karaciğer hastaları günde 2 fincan içebilir.
KIRKKİLİT OTU BÖBREK TAŞINI DÜŞÜRÜR
Eski çağlardan beri halk arasında şifa vermesiyle bilinir. Mesane ve böbrek hastalıklarında, taş ve kum dökmede kullanılır. Romatizma ağrıları, varis, gut ve sinir ağrılarını dindirir. Ağrılı mesane üşütmeleri kramplı ağrılar için kaynatılmış kırk kilitten daha iyi bir ilaç yoktur. Böbrek kumu, mesane ve böbrek taşlarını düşürür.

YARIM BANYO: 100 gr. kırk kilit, soğuk suda bir gece bekletilir. Sabah kaynama noktasına kadar ısıtılır. Ve banyo suyuna karıştırılır. 20 dakika banyo yapılır. Banyodan sonra kurulanmadan bornozla 1 saat yatakta terlenir.
ÇAY: Bir tatlı kaşığı dolusu ot, 1 su bardağı suya konur. Bir dakika demlenir. Yudum yudum içilir.
Yakı: 2 avuç dolusu kırk kilit otu, bir süzgece konur ve kaynayan suyun üstüne asılır. Otlar ısınıp yumuşayınca bir keten beze konur ve hasta yere tatbik edilir. Kesinlikle sıcak tutulmalıdır.

OTLARIN ŞİFRESİ 4 / HAZIRLAYAN: SİNEM UYSAL