Kelliğe ne iyi gelir? Saçları dökülenler dikkat! Uzmanlar uyardı

Maria Treben, bitkilerle romatizmayı da tedavi etti. Eşekkulağı otuyla yapılan pansumanın ağrıları dindirdiğini söyledi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Ocak 2019 Güncelleme 05 Ocak 2019, 10:50
Kelliğe ne iyi gelir? Saçları dökülenler dikkat! Uzmanlar uyardı

İÇİNDEKİLER



Çek
yazar ve şifacı Maria Treben, bitkilerden gelen şifayı anlattı. Kanserden MS'e, romatizmadan kelliğe kadar pek çok hastalığın tedavisinin bitkilerden geldiğini açıkladı. Kitapları dünya genelinde 8 milyondan fazla satan Treben'in bitkisel reçetelerini TAKVİM okuyucuları için ulaştı...


ISIRGAN OTU EGZAMAYI BİTİRİR

Faydaları saymakla bitmeyen ısırgan otu, egzamayı ve baş ağrılarını dindirir. Kanı temizler. Kan şekerini düşürür. Karaciğer ve safra kesesi hastalıklarını iyileştirir. 50'li yaşlarda saçları dökülen erkeklerin ısırgan otu köküyle banyo yapması kelliği engeller.

ÇAY: Bir dolu tatlı kaşığı ot, 1 su bardağı suya atılır, 1-2 dakika demlenir.

AYAK BANYOSU: Bir avuç dolusu yıkanıp doğranmış ısırgan otunu geceden 5 litre soğuk suda bekletin. Ertesi gün kaynama derecesine kadar ısıtın. 2-3 kere yeniden kullanılabilir.

SAÇ YIKAMA: 4-5 çift kuru ısırgan otunu, 5 litrelik bir kabın içine koyup kısık ateşte kaynatın. 5 dakika demletin. Saçınızı bu suyla birlikte yıkayın.


EŞEKKULAĞI ROMATİZMAYI ÖNLER

HER derde deva bu bitki, romatizma ve eklem şişkinliklerine iyi gelir. Varis hastalıklarına, kramplara ve mide rahatsızlıklarına iyi gelir. Mide ülseri için 100 gram eşekkulağı, 50 gram portakal nergisi ve 50 gram çobandeğneği otlarını karıştırıp hazırlanan çay önerilir.

ÇAY: İnce doğranmış köklerden 2 tatlı kaşığı, 1 su bardağı soğuk suya geceden bırakılır. Sabah ısıtıp süzülür ve yudum yudum içilir.

PANSUMAN: taze yapraklar yıkanır. Tahta üzerinde oklava ile ezilir ve hasta yerlere doğrudan konularak bir bezle bağlanır.


FARFARA OTU BRONŞİTE İYİ GELİR

Balgam sökücü etkisi ile bilinen farfara otu, farenjit, gırtlak iltihabı, bronşit ve astıma iyi gelir. Akciğer tüberkülozunda tedaviyi destekler. Ses kısıklıkları ve öksürüğü iyileştirir. Akciğer hastalıkları karşı birebirdir. Kulak ağrılarını hafifletir.

ÇAY: 1 su bardağı kaynar suya 1 tatlı karşığı farfara çiçeği eklenir, haşlanır ve en kısa sürede demlenir.

Yakı: Tüm yaprakları ezilir ve uygulanır. Ayak banyosu: İki avuç dolusu yaprağı su içerisinde demleyin 20 dakika banyo yapın.


KEKİK SARA KRİZİNİ ENGELLER

Güzel kokusu ile kekik, cüzzam, felç ve sinirsel hastalıklara iyi gelir. Romatizma ve kas hastalıklarından korur. Mide ve adet kramplarını hafifletir. Solunum yolu hastalıklarına karşı koruyucudur. MS hastalığından korur. Günde fincan kekik çayı içmenin, sara krizlerini önlediği bilinir.

ÇAY:Bir tatlı kaşığı kekiği, 1 su bardağı suda kaynatın. Bir dakika demleyin.

BANYO: 5 litre suya 200 gram kekik ekleyin. Isıtın. Banyo suyunuza ekleyin.


KARAHİNDİBA: ŞEKERİ DENGELER

Safra kesesi ve karaciğer hastalıklarına karşı eşsizdir. Kronik karaciğer iltihabına ve şeker hastalığına iyi gelir. Kaşıntı ve egzamaya iyi gelir. Safra kesesi taşlarının ağrısız düşürülmesine yardımcı olur. Kanı temizler, vücuttan ödemi atar, hazmı kolaylaştırır.

ÇAY: Bir su bardağı suya, bir tatlı kaşığı ince doğranmış kök konur, ertesi sabah kaynatılır ve süzülür. Kahvaltıdan yarım saat önce ve yarım saat sonra içilir.

Hazırlayan: Sinem Uysal

YARIN: KILIÇ OTU