Saç dökülmesini önlemek mümkün

Dr. Metin Oğuz, erken tedavi ile saç dökülmesinin önlenebileceğini söyledi. Ve ekledi: Şampuanlar dökülmeyi durdurmaz. Sağlıklı beslenmek gerekir. Yumurta ve yoğurt yiyin.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Kasım 2018 Güncelleme 04 Kasım 2018, 01:57
Saç dökülmesini önlemek mümkün

İÇİNDEKİLER

Günümüzde erkek ve kadınların en sık şikayet ettiği sağlık sorunlarının başında saç dökülmesi geliyor. Türkiye Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Dr. Metin Oğuz, erken tedbir alındığında saç dökülmesinin önlenebileceğini söylüyor. Şampuan, saç spreyi gibi kimyasal ürünlerin dökülme üzerindeki etkisine değiniyor...
BEKLEMEYİN...
Saç dökülmesinin tedavisine ne kadar erken başlanırsa, kelliği önlemek o kadar mümkün oluyor. Erkek ve kadınlarda görülen dökülmede tedaviye ne kadar erken başlarsa, o kadar etkili oluyor. İlk dönemde saçlar incelmeye başladığında hemen tedaviye başlanması gerekiyor. Tedaviye ilk olarak sürme ilaçlarla başlanıyor. Bunlar yetmezse ağızdan hormonların etkisini azaltacak ilaçlar ekleniyor. Eğer açılma ve seyrelme varsa; lazer tedavisi, PRP ve mezoterapide ekleniyor.
YUMURTA, YOĞURT...
Beslenme, saç dökülmesinin her tipinde önem taşıyor. Kadınlarda erkek tipi saç dökülmesinin en önemli nedenini saç için gerekli maddelerin azlığı oluşutuyor. Vücut ekonomi yaparak esansiyel maddeleri ve demiri kan yapımında kullanarak saç ve tırnaklardan kesiyor ve onların zayıflamasına yol açıyor. Saçın beslenmesi için yumurta ve yoğurt gibi proteinler büyük önem taşıyor. D vitamininde saç sağlığında önemli bir görevi bulunuyor. Sık şekerli atıştırmalıklar ve bol karbonhidrat tüketmek vücutta kıllanmayı artırıyor. Yağlanma ve saç dökülmesinin hızlandırıyor.
ŞAMPUAN FAYDA ETMEZ
Şampuan saçlı deride çok kısa kaldığı için köklerine etkisi fazla olmuyor. Saçlı deriye uygulanan bir ilacın kıl köklerine ulaşması 3 saat sürüyor. Sürme ilaçlar güzel seçilirse etki edebiliyor. Ancak dökülme için şampuan kullanılması saç dökülmesini engellemiyor. Sloganlaşmış bir söz vardır saç dışarıdan temizlenir içeriden beslenir. Bazen saçlı deriyi tahrip de edebilen merdiven altı üretim yapılmış ürünler de saçları dökebiliyor.



SAÇ DÖKÜLMESİ İÇİN ALTIN ÖNERİLER 2 / UZM. DR. METİN OĞUZ

YARIN: STRES SAÇ DÖKER Mİ?