ALES/3 ne zaman? ALES/3 Sonbahar dönemi sınav tarihi açıklandı mı?

Akademisyen olmak isteyenlerin girdiği ALES/3 Sonbahar dönemi sınavı için geri sayım başladı. Eğitim-öğretim hayatına devam etmek isteyen binlerce öğrenci ALES/3 ne zaman? ALES/3 Sonbahar dönemi sınav tarihi açıklandı mı? sorusunu araştırmaya başladı. Peki 2018 ALES/3 sınavı ne zaman? İşte ALES/3 ile ilgili tüm detaylar....

Giriş Tarihi 03 Kasım 2018, 00:00 Güncelleme 03 Kasım 2018, 17:20
ALES/3 ne zaman? ALES/3 Sonbahar dönemi sınav tarihi açıklandı mı?

İÇİNDEKİLER

ALES/3 ne zaman yapılacak? 2018 ALES sınav tarihleri merakla araştırılıyor. ÖSYM, ALES/3 Sonbahar dönemi sınav tarihini açıkladı. Peki ALES/3 giriş yerler açıklandı mı? İşte tüm detaylar...

ALES/3 GİRİŞ YERLERİ YAYINLANDI MI?

ÖSYM tarafından düzenlenen ALES/3 için geri sayım başladı. Sınav giriş yerleri ise henüz yayınlanmadı.

Sınavda adaylara sayısal ve sözel testler uygulanacaktır. Sayısal Testi, adayların sayısal ve mantıksal akıl yürütme (muhakeme) becerilerini ölçmeye yönelik 50 sorudan; Sözel Testi, sözel akıl yürütme (muhakeme) becerilerini ölçmeye yönelik 50 sorudan oluşacaktır.

ALES/3 NE ZAMAN?

ALES/3 sınavı 18 Kasım Pazar günü yapılacak. 10.15'te başlayacak sınav 150 dakika sürecek. Adaylar sınav giriş yerlerini ÖSYM AİS üzerinden sorgulayacak. Sınav giriş yerleri sınav tarihinden bir hafta önce ilan ediliyor.

Adaylar sınava girerken kimlik belgesi ve sınav giriş bilgeesini yanlarında bulundurması gerekiyor.

SINAV SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin
https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.