Son dakika: Meteoroloji'den hafta sonu uyarısı! İstanbul'a kar yağacak mı? 27 Ekim 2018 hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumuna ilişkin son dakika tahminlerini yayınladı. Günlerdir yurdu etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle vatandaşlar İstanbul'a kar ne zaman yağacak? sorusuna cevap arıyor. Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre ise İstanbulluların kar yağışı için bir süre daha beklemesi gerekecek. İşte hava durumu tahminleri...

Giriş Tarihi 27 Ekim 2018, 00:00 Güncelleme 27 Ekim 2018, 08:00
Son dakika: Meteoroloji’den hafta sonu uyarısı! İstanbul’a kar yağacak mı? 27 Ekim 2018 hava durumu

İÇİNDEKİLER

Hava durumu tahminlerinde üst üste yapılan kar yağışı uyarıları büyük illerde yaşayan vatandaşları da heyecanlandırdı. Özellikle İstanbul başta olmak üzere büyük illerde yaşayan vatandaşlar "kar ne zaman yağacak?" sorusuna cevap aramaya başladı. İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Ankara'ya kar ne zaman yağacak? gibi aramalar başı çekerken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü de son tahminlerini açıkladı.

Hava durumu ile ilgili tahminlerini açıklayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun bazı bölgeleri için önümüzdeki günlerde de kar yağışı uyarılarında bulunurken, İstanbul başta olmak üzere birçok ilde ise sıcaklıkların yükseleceğini müjdeledi. İşte hava durumu tahminleri...

KAR YAĞIŞI UYARISI
Meteoroloji tarafından yapılan son dakika uyarısına göre Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve Van çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Vatandaşlar kar yağışına karşı uyarıldı.

YURT GENELİ HAVA DURUMU
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Sinop, Rize ve Artvin çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve Van çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Marmara'nın doğusu ve güneyinde yer yer sis ve pus, İç Ege, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun kuzeybatısında yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor. Batı ve iç kesimlerde 3 ila 6 derece artacağı, Doğu Anadolu'nun doğusunda 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor.

İSTANBUL HAVA DURUMU
Meteoroloji tarafından yapılan son dakika uyarıları sonrası yurdun birçok bölgesinde olduğu gibi İstanbul'da da hava durumu en çok araştırılanlar arasında yer alıyor. Meteoroloji tahminlerine göre İstanbul il genelinde bugün en yüksek sıcaklığın 21 en düşük sıcaklığın ise 21 derece olması bekleniyor. Öte yandan il genelinde bugün parçalı ve az bulutlu hava hakim olacak.