Nim'et' kavgası!

Canan Karatay, veganlara, ‘Tahıl beyinli’ dedi. Sözleri büyük tepki çekti. Prof. Dr. Osman Erk’ten de eleştiri geldi: Bilimsel temeli yok

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Ekim 2018 Güncelleme 27 Ekim 2018, 00:28
Nim’et’ kavgası!

İÇİNDEKİLER

Ezber bozan açıkmalarıyla sık sık gündeme gelen Prof. Dr. Canan Karatay, bu kez ise veganlara çattı. Hayvansal gıdaları yemeyi reddedenlere demediğini bırakmadı. Ünlü doktor Canan Karatay, bir televizyon programına katıldı. Hedefinde ise veganlar vardı. Karatay, "Tahıl yersek koyun gibi oluruz. Tahıl yersek tahıl beyinli oluruz. Vegan demek tahıl beyinli demek. Veganlar kısa ömürlüdür. Veganlar yalnız tahıl yiyor tavşan ve koyun gibi. Veganlık hastalıktır" açıklamasını yaptı. Sözlerine tepki yağdı. Veganlar ise şikayete hazırlanıyor. İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Erk de; Prof. Dr. Karatay'ın sözleri için, "Bilimsel temeli yok" derken, "En fazla kronik hastalığı olanlar, en fazla hayvansal gıda tüketenler. İnsanın çene ve diş yapısı, mide-bağırsak sistemi bitkisel beslenmeye uygun" diye konuştu.



TAM BİR ŞARLATAN

Canan Karatay'ın veganlarla ilgili sözlerine Ömür Gedik, sert tepki gösterdi. Gedik, "Yaşam hakkına saygısı ve vicdanı olmayan tam bir şarlatan. Tahıl beyinli dediği veganlar ve koyunlar da ondan daha zeki bence" diye tweet attı.