Son dakika: Sağlık Bakanlığı temizlik görevlisi kura sonuçları açıklandı! 2018 İŞKUR temizlik görevlisi kura sonucu sorgulama

Gelen son dakika haberine göre Sağlık Bakanlığı'nın İŞKUR işbirliğiyle Türkiye genelinde istihdam edeceği personellerin ataması için süreç bugün de devam etti. İŞKUR üzerinden kura usulü ile en az ilköğretim düzeyinde 3.591 sürekli işçi, 431 engelli işçi ve 1.276 eski hükümlü işçi olmak üzere toplam 5.298 sürekli işçi alımı yapılıyor. Vatandaşların merakla beklediği Sağlık Bakanlığı temizlik görevlisi kura sonuçları açıklandı! Peki 2018 İŞKUR temizlik görevlisi kura sonucu sorgulama nasıl yapılır? İşte detaylar...

Giriş Tarihi 26 Ekim 2018, 00:00 Güncelleme 26 Ekim 2018, 20:58
Son dakika: Sağlık Bakanlığı temizlik görevlisi kura sonuçları açıklandı! 2018 İŞKUR temizlik görevlisi kura sonucu sorgulama

İÇİNDEKİLER

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü (YHGM) internet sitesi üzerinden duyurulacak olan kura sonuçları, kurumun resmi internet sitesi üzerinden öğrenilebilecek. Dün açıklanan kura sonuçlarının ardından gözler bu akşam gerçekleştirilen kura sonuçlarına çevrildi. Sağlık Bakanlığı temizlik görevlisi kura sonuçları açıklandı. İşte, 2018 İŞKUR temizlik görevlisi kura sonucu sorgulama sayfası.

SONUÇLARI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

Sağlık Bakanlığı kura sonuçlarının büyük bir kısmı İŞKUR'a bağlı olan https://iscisonuc.saglik.gov.tr/ adresi üzerinden açıklandı. Isıtma ve sıhhi tesisatçı, inşaat boyacısı/boyacı, kaynakçı (oksijen ve elektrik), Marangoz (normal, engelli, eski hükümlü/TMY) kurasının tamamlanması ardından temizlik görevlilerinin ataması için süreç başladı.

BİNLERCE ÜNİVERSİTE MEMURU BAŞVURDU
Gazete Duvar'ın haberine göre, 25 Ekim'de Ankara'da gerçekleştirilecek kura öncesi İstanbul ve Ankara'da kuraya katılmaya hak kazananların listesi İŞKUR tarafından ilan edilmişti

40 kişilik Ankara kadrosuna 3042 lisans, 4184 ön lisans mezunu başvurdu

Temizlik personeli görevi için İŞKUR'un ilan ettiği listelerde lisans ve ön lisans mezunlarının sayıları dikkat çekici. Ankara'da görevlendirilecek 40 kişilik temizlik işçiliği ilanına başvurup kuraya katılmaya hak kazananların toplam sayısı 55 bin 538 kişi olurken, bunların 3 bin 42'si lisans yani üniversite mezunu. En az ilkokul mezunlarının başvuru yapabildiği iş için Ankara'da 4 bin 184 de ön lisans (yüksek okul) mezunu kuraya katılmaya hak kazandı.

İstanbul'daki kadroya başvuran toplam lisans ve ön lisans mezun sayısı ise 6804

İstanbul'da Sağlık Bakanlığı tarafından atanacak bin 433 kişilik temizlik görevlisi kadrosuna başvurup kuraya katılmaya hak kazanan kişi sayısı ise 51 bin 767. Bunların 2 bin 835'i üniversite, 3 bin 969'u ise yüksek okul mezunu. Bu sayılara göre sadece iki il için 6 bine yakını üniversite mezunu, 8 bin 153 de yüksek okul mezunu, temizlik görevlisi pozisyonuna başvurdu.

KURA ÇEKİLİŞİ TAMAMLANAN İLLER?
Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Antalya, Ardahan, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Isparta, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Merkez Teşkilat, Mersin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Siirt, Sinop, Sivas, Şırnak, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli, Uşak, Yalova, Yozgat illeri Temizlik Görevlisi (normal, engelli, eski hükümlü/TMY) kurası 25 Ekim 2018 Perşembe günü açıklandı.

YAZILI TEBLİGAT YAPILMAYACAK
İŞKUR tarafından Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bildirilen aday listeleri, kura yeri, kura tarihi, kura sonuçlar ve diğer her türlü duyuruların, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün "www.yhgm.gov.tr" internet adresinden ilan edileceği ve kuraya katılacak adaylar ve kura sonucu yerleştirilen adaylara herhangi bir yazılı tebligat yapılmayacağı, bu ilan tebligat yerine geçeceği daha önce açıklanmıştı.

İŞKUR'A NASIL KAYIT OLUNUR?
İŞKUR kayıt olmayı anlatmadan önce bilmeniz gereken önemli bazı satır başları bulunmaktadır.

İŞKUR iş arayanlar ile işverenleri ayırmış ve sisteme üye olmak için öncelikle hangisi için kayıt olduğunuzu sormaktadır.

Üyelerin hesaplarını etkinleştirebilmeleri için e-posta ya da telefon numarası girmeleri gerekmektedir. En az birisini girmek yeterlidir. Aksi durumda onay kodu iletilemeyeceği için üyelik aktif edilemez.

Üyelerin hesapları son işlem tarihinden itibaren 1 sene içerisinde aktif olmaz ise yani hesaba bu süre zarfında giriş yapılmaz ise üyelikler dondurulur. Bu süre özürlü ve eski hükümlü kayıtlarında iki senedir.