Hadi ipucu sorusu: Ürünlerin, hizmetlerin engelli bireylerin ihtiyaçları göz önüne alrak tasarlanmasına ne denir? (20.30)

Hadi ipucu sorusu, Hadi'nin 20.30 yarışması için paylaşıldı. Hadi ekibi tarafından instagram hesabından paylaşılan ipucunda, 15 Ekim Beyaz Baston Güvenlik Günü'ne özel soru yer aldı. Peki, Ürünlerin, hizmetlerin engelli bireylerin ihtiyaçları göz önüne alarak tasarlanmasına ne denir? İşte 15 Ekim Hadi ipucu sorusu

Giriş Tarihi 15 Ekim 2018, 00:00 Güncelleme 15 Ekim 2018, 16:50
Hadi ipucu sorusu: Ürünlerin, hizmetlerin engelli bireylerin ihtiyaçları göz önüne alrak tasarlanmasına ne denir? 20.30

İÇİNDEKİLER

15 Ekim Beyaz Baston Güvenlik Günü, Hadi ipucu sorusunda yer aldı. Bun güne özel bir soru hazırlayan Hadi ekibi ipucu sorusunu İnstagram hesabından paylaştı. Yapılan paylaşımda, "Ürünlerin, hizmetlerin engelli bireylerin de ihtiyaçları göz önünde bulundurularak tasarlanmasına ne deniyor?" denildi. Peki, Ürünlerin, hizmetlerin engelli bireylerin ihtiyaçları göz önüne alrak tasarlanmasına ne denir? İşte 15 Ekim Hadi ipucu sorusunun yanıtı...

HADİ İPUCU SORUSU (15 EKİM 20.30)

Soru: Ürünlerin, hizmetlerin engelli bireylerin ihtiyaçları göz önüne alrak tasarlanmasına ne denir?

Cevap: EVRENSEL TASARIM

Hadi ekibi tarafından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi;

"Bugün 15 Ekim Beyaz Baston Güvenlik Günü! Beyaz bastonun görme engelliler için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bastonları, önlerindeki engelleri fark etmelerini ve yollarını daha kolay bulmalarını sağlamanın yanında, bağımsızlıklarını da sembolize ediyor.

15 Ekim Beyaz Baston Güvenlik Günü'ne özel Hadi bu akşam 20:30'da. İpucumuz engelliler için en önemli kavramlardan birinden geliyor. Hayatımıza her gün yeni bir ürün, hizmet giriyor. Acaba görme engelliler bu ürün ve hizmetlerden eşit şartlarda yararlanabiliyorlar mı? Aslında her şey farklı ihtiyaçlara sahip bireylere göre de tasarlansa engellilerin karşılaştığı pek çok sorun çözülmüş olacak. Peki ürünlerin, hizmetlerin engelli bireylerin de ihtiyaçları göz önünde bulundurularak tasarlanmasına ne deniyor biliyor musunuz?" denildi.

HADİ NEDİR?

Hadi Türkiye'nin ilk canlı bilgi yarışması uygulamasıdır. Her gün canlı yayında katılımcılar sorulan sorulara doğru cevap vererek, o yarışma için belirlenen ödül havuzundaki parayı eşit olarak bölüşürler. Puan veya başka bir şey değil gerçek para kazanılır.

PARA NASIL ÇEKİLİR?

Kazanılan para 20 TL'yi geçtiğinde hesaptaki para çekilebiliyor. Uygulamanın anasayfasında bulunan bakiyeye tıklamanız gerekmektedir. Bakiyeye tıkladığınızda iban numaranızı girmeniz gereen sayfaya yönkendiriliyorsunuz. 20 TL ve üzeri tutarlarda iban numaranızı girdiğinizde hesabınıza paranız yollanıyor.