THY ile Somali'ye yardıma koşan fenomen Jerome Jarre'ye ödül!

Sosyal medyayı yerel ve küresel düzeyde insanlarla bağlantı kurmak için kullanan ve bu bağlantıyı başkalarının hayatlarını iyileştirme amacıyla yöneten Jerome Jarre'ye,"2018 TRT World Citizen İletişim Ödülü" verildi.

Giriş Tarihi 09 Ekim 2018, 00:00 Güncelleme 09 Ekim 2018, 12:35
THY ile Somali’ye yardıma koşan fenomen Jerome Jarre’ye ödül!

İÇİNDEKİLER

DÜNYANIN İYİLİK YÜKÜNÜ SIRTLADI

Sosyal medyayı yerel ve küresel düzeyde insanlarla bağlantı kurmak için kullanan ve bu bağlantıyı başkalarının hayatlarını iyileştirme amacıyla yöneten Jerome Jarre'ye, "2018 TRT World Citizen İletişim Ödülü" verildi.

Somali'nin açlık ve kuraklık ile mücadele ettiği, 6 milyon kişinin suya ve yemeğe muhtaç kaldığı 2017'de, ülkedeki bir kampta çalışan bir gönüllünün sosyal medya üzerinden Fransız fenomene ulaşarak durumu anlatması her şeyi değiştirdi. Harekete geçen Fransız fenomen Jerome Jarre, çektiği video ile #lovearmy (#sevgiordusu) yardım hareketinin öncülerinden oldu. Türk Hava Yolları ile gerçekleştirilen iş birliği neticesinde 60 ton besin takviyesi başkent Mogadişu'ya ulaştırıldı.

İnsani yardım konusunda yeni bir model denediklerini belirten Jarre, "Biz mültecilere pirinç ya da bakliyat götürmüyoruz. Onlara imkanı sunuyoruz ve her ne yapmak istiyorlarsa onlara bırakıyoruz. Çünkü becerileri var ve çalışmak istiyorlar. Onlardan bir şey alıp götürmeden bir şey yapmanın yolu bu." ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'DEKİ YARDIM KURULUŞLARININ KALİTESİ BAMBAŞKA

Tanıştığı pek çok mültecinin insani yardım kuruluşları tarafından maruz kaldıkları davranışlardan dolayı çok üzgün olduğunu belirten Jarre, Türkiye'nin insani yardım kuruluşlarının ise bambaşka bir kaliteyle görevlerini ifade ettiklerini, buna kendisinin de bizzat şahit olduğunu söyledi.