Son dakika: 3 yaşındaki kayıp Evrim Atış'ın babasından kan dondurucu iddia! '' Mağarada olabilir''

10 Temmuz'da kaybolan minik Evrim Atış ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Tokat'ın Turhan ilçesinde 10 Temmuz günü kaybolan 4 yaşındaki Evrim Atış için aramalar tüm hızıyla devam ederken, komando ekipleri bugüne kadar minik kızın kaybolduğu bölgelerde yaptıkları araştırmalarda bir sonuca ulaşamamıştı. Evrim'in cezaevinde bulunan babası Burhan Atış, yeni bir ifade verdi. Tam 87 gündür kayıp olan küçük kız ile ilgili babasının verdiği ifade ise adeta şok etkisi yarattı. Baba Atış, daha önce de "Traktörden düştü, öldü; gömdüm" demişti. Peki Evrim Atış bulundu mu? İşte detaylar...

Giriş Tarihi 05 Ekim 2018, 00:00 Güncelleme 05 Ekim 2018, 14:06
Son dakika: 3 yaşındaki kayıp Evrim Atış’ın babasından kan dondurucu iddia! ’’ Mağarada olabilir’’

İÇİNDEKİLER

Evrim Atış son dakika gelişmesi... 3 yaşındaki Evrim Atış ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Turhal'da yaşayan Dilek- Burhan Atış çiftinin 2 çocuğundan büyüğü Evrim Atış, 10 Temmuz günü sabah saatlerinde, Yenisu köyü yaylasındaki çadırdan hayvanları suya götürmek için ayrılan babaannesi Sati Atış'ın peşinden gitti. Evrim'in arkasından geldiğini gören Sati Atış, gelini Dilek'e seslenerek, torununun çadıra bırakılmasını istedi. Bir süre sonra geri dönen Sati Atış, torununun çadırda olmadığını fark etti. Bunun üzerine aile fertleri, çevrede arama yaptı; ancak Evrim bulunamadı. Ailenin ihbarı üzerine yaylaya jandarma ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri sevk edildi, bölgede arama çalışması başlatıldı.

Tam 87 gündür haber alınamayan küçük kız için araştırmalar hız kesmeden devam ediyor. Bölgede yapılan araştırmalar neticesinde jandarma ekipleri bugüne kadar bir sonuca ulaşamamıştı. Küçük kızın babası Burhan Atış'ın 'Mağarada olabilir' şeklindeki ifadesi üzerine jandarma ekipleri bölgedeki Yenisu ve Yeşilalan köyleri arasında kalan Asakarya Mağarasında arama çalışmaları gerçekleştirdi. Ancak bundan da bir sonuç çıkmadı.

ARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

87 gündür haber alınamayan küçük kızdan mağarada yapılan çalışmalarda da bir sonuç alınamadı. Jandarma ekipleri arama çalışmalarına ormanlık arazilerde devam ediyorlar.


ANNE VE BABASI SÜREKLİ ÇELİŞKİLİ İFADE VERİYOR!

Çadırda kardeşiyle yalnız bırakıldıktan sonra hayvanlara bakmak için uzaklaşan ailenin döndüğünde bulamadığını belirttiği Evrim'in babası Burhan, annesi Dilek Atış, kızlarının kaybolmasıyla ilgili verdikleri çelişkili ifadeler nedeniyle gözaltına alınmış, çift 23 Temmuz'da tutuklanmıştı.

TUTUKLULUK HALİ DEVAM EDİYOR

Dilek ve Burhan Atış'ın tutukluluk haline itiraz edilmişti. Başvuruyu değerlendiren Zile Ağır Ceza Mahkemesi itirazı reddederek çiftin tutukluluk halinin devamına karar vermişti.

"BABAMIN MEZARINA GÖMDÜM" DEMİŞTİ

Soruşturmada baba Burhan Atış'ın, "kızının traktörden düşerek öldüğü ve babasının mezarına gömdüğü" yönünde verdiği ifade üzerine Evrim'in dedesi Sadık Atış'ın mezarı açılmış ancak herhangi bir ize rastlanamamıştı.