Kefir sarımsak mutluluğu bağırsak | Bağırsaklara ne iyi gelir?

Yanlış beslenme alışkanlıkları, bağırsakları üzüyor! Sağlıklı sindirim için bol su tüketilmesini öneren uzmanlar, “Sarımsak ve kayısı yiyin” diyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Ekim 2018 Güncelleme 04 Ekim 2018, 02:49
Kefir sarımsak mutluluğu bağırsak | Bağırsaklara ne iyi gelir?

İÇİNDEKİLER

Vücudun ikinci beyni sayılan bağırsakların sağlıklı olması, doğru beslenme düzenine sahip olmaktan geçiyor. Son yıllarda yapılan araştırmalar, bağırsakların vücut sağlığındaki önemini gözler önüne seriyor. Yanlış beslenme, bağışıklık sistemine önemli bir etkisi olan bağırsaklara zarar veriyor. Bu durum şişkinlik, halsizlik hatta kilo verememe gibi şikayetleri beraberinde getiriyor. Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Hakan Demirci, depresyona sürükleyen bağırsak hastalıklarından korunmak için yapılması gerekenleri anlatıyor... Başta antibiyotik olmak üzere gereksiz ilaç kullanımı, hareketsiz yaşam, obezite, sağlıksız beslenme, sigara, stres ve uyku sorunları bağırsak sağlığını olumsuz etkiliyor. Özellikle antibiyotikler, zararlı bakterilerin yanında iyi bakterileri de öldürüyor. Bağışıklık sistemini zayıflatıyor.
MUTLULUK BURADA
Bağırsaklarımızda bulunan bakterilerin sayısı ve çeşitliliğinin zengin olması, bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Bu da bizi birçok hastalıktan koruyor, vücut mekanizmamızın sağlıklı çalışmasını sağlıyor. Bağırsak ve bağırsak bakterileri beynin ruh, hafıza ve öğrenme durumunu da etkiliyor. Sağlıksız bağırsak, mutluluk hormonu olarak bilinen 'serotonin' eksikliğine yol açıyor. Serotonin eksikliğinde huzursuzluk, stres, kaygı, sinirlilik, depresyon gibi belirtiler görülüyor. Yani sağlıklı ve mutlu bağırsaklar, sağlıklı ve mutlu bir insan anlamına geliyor.
KAYISI CEVİZ YİYİN
Sağlıklı bağırsaklar için bol su tüketilmesi ve öğün atlanmaması gerekiyor. Yine posalı besinler, kabızlık oluşumunu engelliyor. Kefir, yoğurt gibi probiyotiklerin yanında, brokoli, sarımsak, incir, elma, kayısı, ceviz, badem, bezelye ve bitter çikolata tüketilmesi faydalı oluyor. Sucuk, sosis gibi şarküteri ürünleri, paketli gıdalar, gazlı ve şekerli içeceklerden uzak durulması öneriliyor.