4 Ekim Hadi ipucu  sorusunun cevabı nedir? Kanuni Sultan Süleyman hangi padişahın oğludur?

Son zamanların bomba yarışması Hadi yarışmasının ipucu soruları gündem olmaya devam ediyor. Turkcell'in çıkardığı Hadi yarışmasının 4 Ekim ipucu sorusu ise tarih ile alakalı. Hadi oynayanlar şimdiden '4 Ekim Hadi ipucu  sorusunun cevabı nedir?' internetten araştırmaya başladı. Peki Kanuni Sultan Süleyman hangi padişahın oğludur? 4 Ekim Hadi ipucu  sorusunun cevabı nedir? İşte tüm detaylar...

Giriş Tarihi 04 Ekim 2018, 00:00 Güncelleme 04 Ekim 2018, 11:02
4 Ekim Hadi ipucu  sorusunun cevabı nedir? Kanuni Sultan Süleyman hangi padişahın oğludur?

İÇİNDEKİLER

Hadi ipucu 4 Ekim sorusu ve cevabı Kanuni Sultan Süleyman hangi padişahın oğlu biliyor muyuz? ismi nedir merak ediliyor. 4 Ekim 2018 Hadi İpucu sorusu yanıtı Hadi İpucu sorusu ve cevabı ne? Hadi ipucu sorusu ne 4 Ekim Hadi ipucu sorusu cevabı nedir merak ediliyor.

Hadi ipucu 4 Ekim sorusu ve cevabı nedir ne oldu? Kanuni Sultan Süleyman hangi padişahın oğlu? Heyecanla oynanan Hadi 4 Ekim ipucu! Kanuni Sultan Süleyman hangi padişahın oğludur kimdir? Hadi 4 Ekim 2018 sorusu ve cevabı haberimizde yer alıyor. Milyonlarca kişinin oynadığı Hadi yarışması kullanıcılar tarafından büyük beğeni ile kullanılıyor. Hadi bilgi yarışması haftanın her günü birbirinden renkli yarışmalar düzenlemeye devam ediyor. Hadi ekibi öğlenki yarışın ardından 2 yarış daha düzenleyerek bu günkü yayınını tamamlamayı planlıyor. Hadi bilgi yarışması ekibi saat 19:30 da yeni konsep ti olan resim yarışması ile karşımızda olacak. Kullanıcılarını resim yarışması ile ısındırmayı planlayan hadi ekibi büyük yarışı olan 15 zor soru yarışını ise her zaman olduğu gibi kendi saati olan 12:30' da yayınlayacak. BiP üzerinden oynayabileceğin Hadi uygulaması için, Türk mühendisler tarafından geliştirilen BiP'in esnek ve gelişmiş yetenekleriyle keşfet kategorisinde yer alan Hadi Bilgi Yarışması kanalı açıldı. Yaklaşık 1 milyon takipçisi bulunan bu servis üzerinden BiP'lilere yarışmaya ait en son bilgiler iletilir aynı zamanda her hafta BiP uygulamasından Hadi Bilgi Yarışması'nda kullanabilecekleri 'Joker' hakkı (ekstra can hakkı) ve yarışmada sorulacak sorularla ilgili bazı ipuçları verilmekte.

4 EKİM HADİ İPUCU SORUSUNUN CEVABI NEDİR? KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN HANGİ PADİŞAHIN OĞLUDUR?

Hadi bugün 12:30'da.

Tarihi sevenlerden misiniz? Yoksa tabiki biliyoruz ama arada karışıyor diyenlerden mi? Herkesin işini kolaylaştıracak bir ipucu geliyor. Kanuni Sultan Süleyman hangi padişahın oğlu biliyor muyuz?

Yanıt: Yavuz Sultan Selim

I. Süleyman 1520 yılında, babası I. Selim'in ölümünün ardından tahta çıktı. Batıda Belgrad, Rodos, Boğdan ve Macaristan'ın büyük kısmını imparatorluk topraklarına kattı. 1529 yılında Viyana'yı kuşatsa da çeşitli sebeplerden ötürü bu kuşatma başarısızlıkla sonuçlandı. Doğuda, Safevîlerle yapılan savaşlar sonrasında Orta Doğu'nun büyük kısmını ele geçirdi. Afrika'da imparatorluğun sınırları Cezayir'e kadar uzanırken; Osmanlı Donanması ise Akdeniz'den Kızıldeniz'e kadar olan sularda hakimiyet kurmuştu.[5] I. Selim'den 6.557.000 km2 olarak devraldığı Osmanlı İmparatorluğu'nu, padişahlığı döneminde 14.893.000 km2'ye ulaştırdı. Zigetvar Kuşatması'nın sonlanmasından bir gün önce, 7 Eylül 1566 tarihinde hayatını kaybetti ve yerine oğlu II. Selim geçti.

6 Kasım 1494 tarihinde, Trabzon'da doğdu.[8] Babası, Süleyman doğduğu zaman Trabzon valisi olan ve 1512 yılında padişah olarak tahta geçen I. Selim, annesi ise Ayşe Hafsa valide sultan idi.Çocukluk yıllarını, süt kardeşi Yahya Efendi ile birlikte Trabzon'da geçirdi.[10] Yedi yaşında bilim, tarih, edebiyat, din ve askeriye alanlarında eğitim almak için İstanbul'a, Topkapı Sarayı'ndaki Enderûn'a gönderildi.

1508 yılında Şarkî Karahisar sancak beyi olarak atandı; ancak babası Selim'in kardeşi Amasya sancak beyi Ahmed'in itirazı sonrasında Bolu'ya atandı. Ahmed'in buna da itiraz etmesi sebebiyle atandığı Kefe sancağına 1509 Temmuz'unda çıktı. Babası I. Selim'in 1512'de tahta çıkmasından sonra İstanbul ve Edirne'de oturdu. 1513 yılında Saruhan sancak beyliğine atandı. Burada, sonraları baş danışmanlarından biri olacak olan Pargalı İbrahim ile yakın bir arkadaşlık kurdu. Yaklaşık yedi yıllık Saruhan sancak beyliğinin ardından, 1520 yılının 21 Eylül'ü 22 Eylül'e bağlayan gecesi babası I. Selim'in ölümü üzerine İstanbul'a hareket etti ve tahtta hak iddia edecek başka biri olmadığından herhangi bir mücadele vermeden 30 Eylül 1520 tarihinde onuncu Osmanlı padişahı olarak tahta çıktı. Tahta geçişinden birkaç hafta sonra Venedik elçisi Bartolomeo Contarini Süleyman'ı "Yirmi altı yaşında, uzun fakat sırım gibi ve kibar görünüşlü. Boynu biraz fazla uzun, yüzü zayıf, burnu kartal gagası gibi kıvrık. Gölge gibi bıyığı ve küçük bir sakalı var. Cildi biraz soluk olsa da yüzü oldukça hoş. Derisi solgunluğa meyilli. Akıllı bir hükümdar olduğu söyleniyor ve herkes onun saltanatının hayırlı olacağını umuyor" şeklinde tanımlamıştır.