Müge Anlı'daki Sedanur cinayetinin otopsi raporu çıktı mı? Sedanur'un katili kim?

Müge Anlı ile Tatlı Sert programında 9 yaşındaki Sedanur Güzel'in kayıp haberinden 7 gün sonra cesedine ulaşılmıştı. Kayıp Sedanur'un cinayetiyle ilgili Himmet Uç'un programda yanlış ifade vermesi üzerine olayın seyri değişti. Sedanur cinayetinde birden fazla kişinin şüpheli olması durumunda tutuklu sayısı da arttı. Peki, Sedanur'un katili kim? Sedanur cinayetinin otopsi raporu çıktı mı? İşte Sedanur Güzel son dakika gelişmeleri...

Giriş Tarihi 02 Ekim 2018, 00:00 Güncelleme 02 Ekim 2018, 18:05
Müge Anlı’daki Sedanur cinayetinin otopsi raporu çıktı mı? Sedanur’un katili kim?

İÇİNDEKİLER

7 gün sonra cesedi bulunan Sedanur Güzel'in öldürülmesine ilişkin son durum nedir? Atv'nin en çok izlenen programı Müge Anlı ile Tatlı Sert'teki Sedanur cinayeti yakından takip ediliyor. Her gün olduğu gibi Müge Anlı ile Tatlı Sert yeni programı ile 2 Ekim saat 10:00 itibariyle Atv ekranlarında izleyicisiyle buluştu. 2 Ekim Sedanur Güzel'in katili kim ve neden öldürdü? Müge Anlı'daki Sedanur cinayetinin otopsi raporu çıktı mı? Sedanur'un katili kim? Sedanur Güzel son dakika gelişmesi izle...

Kars'ın Kağızman ilçesinde kaybolduktan 7 gün sonra cesedi bulunan Sedanur Güzel'in öldürülmesine ilişkin 2 kişinin daha tutuklandığı bildirildi. Her bölümü ekranlara damga vuran program reyting yarışında da birçok yapımı geride bırakan Müge Anlı büyük beğeni topluyor. Sedanur Güzel cinayeti ATV'de yayınlanan Müge Anlı'nın sunduğu programda gündeme bomba gibi düştü. Kars Kağızman'da kaybolduktan 7 gün sonra cesedi bulunan 9 yaşındaki Sedanur Güzel cinayeti ile ilgili Müge Anlı'nın programına katılan Himmet Uç, çelişkili ifadeler verdi. Himmet Uç'la ilgili soruşturmayı yürüten savcılık gözaltı kararı verdi. Savcılığın talimatının ardından İstanbul Asayiş Şube Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri Uç'u kaldığı otelde gözaltına aldı. Uç, İstanbul'daki işlemlerinin ardından soruşturmanın sürdüğü Kars'a götürüldü. Daha önce Müge Anlı'nın programına çıkan Ertan Bozkurt da programın ardından yakalanarak tutuklanmıştı. Bozkurt'un sahte kimlik kullandığı ve cezaevi firarisi olduğu ortaya çıkmıştı. İşte Sedanur Güzel cinayeti otopsi raporu, ölüm nedeni ve katili ile ilgili son dakika gelişmeleri...

7 gün sonra cesedi bulunan Sedanur Güzel'in öldürülmesine ilişkin 2 kişinin daha tutuklandığı bildirildi. Her bölümü ekranlara damga vuran program reyting yarışında da birçok yapımı geride bırakan Müge Anlı büyük beğeni topluyor. Sedanur Güzel cinayeti ATV'de yayınlanan Müge Anlı'nın sunduğu programda gündeme bomba gibi düştü. Kars Kağızman'da kaybolduktan 7 gün sonra cesedi bulunan 9 yaşındaki Sedanur Güzel cinayeti ile ilgili Müge Anlı'nın programına katılan Himmet Uç, çelişkili ifadeler verdi. Himmet Uç'la ilgili soruşturmayı yürüten savcılık gözaltı kararı verdi. Savcılığın talimatının ardından İstanbul Asayiş Şube Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri Uç'u kaldığı otelde gözaltına aldı. Uç, İstanbul'daki işlemlerinin ardından soruşturmanın sürdüğü Kars'a götürüldü. Daha önce Müge Anlı'nın programına çıkan Ertan Bozkurt da programın ardından yakalanarak tutuklanmıştı. Bozkurt'un sahte kimlik kullandığı ve cezaevi firarisi olduğu ortaya çıkmıştı.

SEDANUR GÜZEL CİNAYETİ SON DAKİKA GELŞMESİ!

Kars'ın Kağızman ilçesinde kaybolduktan 7 gün sonra cesedi bulunan Sedanur Güzel'in öldürülmesine ilişkin 2 kişinin daha tutuklandığı bildirildi. Kars Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, ilçenin Paslı köyünde 16 Eylül'de kaybolan Sedanur Güzel'in cesedinin 23 Eylül günü aynı köye 1 kilometre mesafede taşların altına gizlenmiş olarak bulunduğu hatırlatıldı.

Kars'ın Kağızman ilçesinde canice katledilen 9 yaşındaki Sedanur Güzel cinayeti ile ilgisi olduğu değerlendirilen 2 kişi daha tutuklandı. Böylece tutuklu sayısı 3'e çıktı. Kars Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Fatih Camgöz tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, cinayete kurban giden Sedanur Güzel'in, cinsel istismara uğrayıp uğramadığı, patolojik inceleme sonucu belirlenecek. Talihsiz kızın komşusu Himmet Uç, geçen pazartesi günü, atv'de yayımlanan "Müge Anlı İle Tatlı Sert" programına katıldıktan sonra gözaltına alınarak Kars'a getirilmişti. Olayla ilgili gözaltına alınan ve hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan cezaevi firarisi Ertan Bozkurt da daha önce tutuklanmıştı.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü belirtilen açıklamada, "Soruşturma çerçevesinde gerek şüphelilerden birinin itirafları gerekse klasik otopsi bulgularına göre Sedanur Güzel'in öldürüldüğü belirlenmiştir. Cinsel istismarın bulunup bulunmadığı ise patolojik inceleme sonucu belirlenebilecektir. Bu inceleme devam etmektedir." bilgisi paylaşıldı.

Kağızman Cumhuriyet Başsavcılığınca olayla ilgisi olduğu değerlendirilen 2 kişinin daha tutuklandığı aktarılan açıklamada, bu kişilerin ceza infaz kurumuna gönderildiği kaydedildi. Olayın aydınlatılmasına yönelik soruşturmanın Kars Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde titizlikle yürütüldüğü duyurulan açıklamada, yeni bir gelişme olması halinde kamuoyuna bilgi verileceği belirtildi.

Kars Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Fatih Camgöz de AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sedanur Güzel'in öldürülmesine ilişkin çalışmanın titizlikle yürütüldüğünü ifade ederek, "Öldürülen Sedanur Güzel'in cinsel istismara uğradığına ilişkin henüz bir bulguya rastlanılmadı. Konuya ilişkin araştırma sürüyor." dedi. Camgöz, soruşturmanın Kağızman Cumhuriyet Savcısı Fatih Arıcıgil tarafından yürütüldüğünü dile getirerek, olayla ilgili tutuklu sayısının 3'e yükseldiğini söyledi.

SEDANUR GÜZEL CİNAYETİNİN GEÇMİŞİ

Kars'ın Kağızman ilçesi Paslı köyünde 16 Eylül'de yabani meyve toplamaya çıkan 9 yaşındaki Sedanur Güzel kaybolmuştu. Köylülerle kırsalda yapılan arama çalışmalarından sonuç alamayan aile, durumu jandarmaya bildirmişti. İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) görevlileri çocuğun bulunması için çalışması başlatmış ve aramalar sonucu Sedanur'un cesedi köyün 1 kilometre uzağında üzeri taşlarla örtülü halde bulunmuştu. Olaya ilişkin daha önce küçük kızın komşusu Ertan B. tutuklanmıştı.

Sedanur Müge Anlı son dakika itiraf 28 Eylül Sedanur Güzel katili kim neden öldürüldü! 28 Eylül Müge Anlı canlı izle! Her bölümü ekranlara damga vuran program reyting yarışında da birçok yapımı geride bırakan Müge Anlı büyük beğeni topluyor. Sedanur Güzel cinayeti ATV'de yayınlanan Müge Anlı'nın sunduğu programda gündeme bomba gibi düştü. Sedanur Güzel cinayetinde Ertan Bozkurt neden gözaltına alındı?Müge Anlı son dakika Sedanur katili Himmet Uç mu? Müge Anlı son dakika haberleri Sedanur otopsi raporu son durum nedir? Sedanur son dakika haberleri nerede ve nasıl bulundu? Sedanur kim neden öldürdü? Sedanur otopsi raporu açıklandı mı?Kars Kağızman'da kaybolduktan 7 gün sonra cesedi bulunan 9 yaşındaki Sedanur Güzel cinayeti ile ilgili Müge Anlı'nın programına katılan Himmet Uç, çelişkili ifadeler verdi. Himmet Uç'la ilgili soruşturmayı yürüten savcılık gözaltı kararı verdi. Savcılığın talimatının ardından İstanbul Asayiş Şube Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri Uç'u kaldığı otelde gözaltına aldı. Uç, İstanbul'daki işlemlerinin ardından soruşturmanın sürdüğü Kars'a götürüldü. Daha önce Müge Anlı'nın programına çıkan Ertan Bozkurt da programın ardından yakalanarak tutuklanmıştı. Bozkurt'un sahte kimlik kullandığı ve cezaevi firarisi olduğu ortaya çıkmıştı.

Kars'ın Kağızman ilçesinde 7 gün önce kaybolan 9 yaşındaki Sedanur Güzel'in cenazesi, Paslı köyü yakınlarında üzeri taşlarla örtülü vaziyette bulundu. Sedanur Güzel'in yapılan otopsisinde cinsel istismara uğradığı ileri sürüldü. Kars Valisi ve başsavcısı iddiaları yalanladı. Kars'ın Kağızman ilçesine bağlı Paslı köyünde 16 Eylül'de kaybolduktan 7 gün sonra dün sabah saatlerinde cansız bedeni bulunan 9 yaşındaki Sedanur Güzel'in otopsisinde tecavüz bulgusuna rastlandığı iddia edildi. Cinayete kurban gittiği kesinleşen Sedanur'un ölüm nedeni, organlarından alınan örneklerle kesinleştirilecek. Kayıp Sedanur'un gözaltına alınan komşusu tutuklandı. Kars'ın Kağızman ilçesine bağlı Paslı köyündeki evinin önünden kaybolan Sedanur Güzel'in (9) kaybolması olayı ile ilgili 'şüpheli' sıfatıyla gözaltına alınıp, ifadesi alınan komşu Ertan Bozkurt, 'sahte evrak' ve 'firar' suçundan tutuklandı.

Sedanur Güzel cinayetinde Müge Anlı'nın programına çıkan kişi gözaltına alındı. Kars'ın Kağızman ilçesinde kaybolduktan 7 gün sonra cesedi bulunan 9 yaşındaki Sedanur Güzel cinayetinde Ertan Bozkurt'tan sonra, Müge Anlı'nın programına çıkan bir kişi daha gözaltına alındı.

Kağızman'a 30 kilometre uzaklıktaki 80 hane, 350 nüfuslu Paslı köyünde yaşayan Handan-Abdullah Güzel çiftinin 3 çocuğundan en büyüğü Sedanur Güzel, 16 Eylül Pazar günü öğle saatlerinde evlerinin önünde kayboldu. Kızlarından haber alamayan aile fertleri, köylülerle kırsalda arama çalışması yaptı. Uzun süren aramalardan sonuç alınamayınca jandarmaya haber verildi. Paslı Esin Çağdaş İlkokulu'nun 3'üncü sınıf öğrencisi Sedanur Güzel'in bulunması için köylüler seferber oldu. Komandolar, jandarma timleri, AFAD ve UMKE ekipleri, korucular ile köylüler her yerde Sedanur'u aradı. Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı kadavra arama köpeği 'Obert' ve iz takip köpeği 'Calisto' saman yığınında arama yaptı. E.B.'nin evi, bahçesi, çatı kısmı ve samanlık olarak kullanılan alanı didik didik eden ekipleri şüphe arz edecek bir durumla karşılaşmadı.
Sedanur'un kaybolması ile ilgili geçen 18 Eylül akşamı 'şüpheli' sıfatıyla komşu Ertan Bozkurt gözaltına alındı. İfadeler doğrultusunda gözaltına alınan şüphelinin sahte kimlikte dolaştığını belirten Vali Rahmi Doğan, dün "Adli makamların kararı doğrultusunda ifadelere göre alınan bir kişi var. Onun sorgusu devam ediyor ama ne çıkar, olayla ne kadar bağlantılıdır, o hususu bilmiyoruz.

Kars Kağızman'da kaybolduktan 7 gün sonra cesedi bulunan 9 yaşındaki Sedanur Güzel'in katilleri aranıyor. Ertan Bozkurt'tan sonra, Müge Anlı'nın programına çıkan Himmet Uç gözaltına alındı. Himmet Uç yaptığı açıklamalarda çelişkili ifadeler veriyordu.


MÜGE ANLI'YI BİLE KUŞKUYA DÜŞÜRDÜ

Sedanur'un bulunması için ATV'deki programa katılan Himmet Uç, Müge Anlı'yı bile kuşkuya düşürmüştü. Dünkü yayında da anlattığı bir çok şey yalan çıkınca Himmet Uç için İstanbul Emniyeti düğmeye bastı. Himmet Uç yayından sonra kaldığı otelde gözaltına alındı.

"BEN SUÇSUZUM"

Sorguya götürülen Himmet Uç, ''Benim bu işle ilgim alakam yok, benim başka söyleyecek bir şeyim yok. Uzaktan yakından bu konuyla alakam yok. Suçsuz günahsızım ben'' açıklamasında bulundu.

CANLI YAYINDA PANİKLEMİŞTİ

Müge Anlı'ya çıktığı o hali : Himmet Uç dün ATV ekranlarındaki programda bağırıp çağırıyordu.Müge Anlı ve programın psikoloğu sıkıştırdıkça Himmet Uç daha da paniklemişti.

SEDANUR GÜZEL'İN OTOPSİ RAPORU

Kağızman'a 30 kilometre uzaklıktaki 350 nüfuslu Paslı köyünde yaşayan Handan Abdullah Güzel çiftinin 3 çocuğundan en büyüğü olan Sedanur Güzel, 16 Eylül Pazar günü öğle saatlerinde kaybolmuştu. Sedanur'un öldürüldüğü kesinleşirken otopsi raporu bekleniyor. İlk bulgular küçük kızın cinsel istismara uğradığı yönündeydi.



ERTAN BOZKURT'UN CİNSEL SAPKINLIĞI

Olayla ilgili olarak Ertan Bozkurt tutuklanmıştı. Ertan Bozkurt da Müge Anlı'nın programına çıkmış ve çelişkili ifadeleri ile kuşku yaratmıştı. Araştırmalar sonunda Ertan Bozkurt'un sahte kimlikle gezdiği ve cezaevi firarisi olduğu ortaya çıkmıştı. Cezaevinde tutuklu olan Ertan Bozkurt bir itirafta bulunmazken cep telefonundan porno videoları, facebook hesabından da sapkın eğilimli cinsel paylaşımlar çıkmıştı.

Kendisi zaten eski hükümlü. Yarı açık cezaevinde kalan süresini tamamlaması gerekirken sahte bir kimlikle dolaşıyor. Çocukların verdiği ifadede de olayın olduğu anda onun da orada olduğu yönünde bilgi var ve araştırmalarımız da o kişi üzerinde yoğunlaştı. Takip ediyoruz. İnşallah çocuğumuzu sağ salim bir şekilde ailesine kavuştururuz diye düşünüyorum" diye açıklama yapmıştı.

Güzel ailesiyle akrabalık bağı da olduğu öğrenilen Ertan Bozkurt'un Paslı Jandarma Karakol Komutanlığı'ndaki sorgusu tamamlandı. Kağızman Adliyesine çıkarılan Ertan Bozkurt, 'sahte evrak' ve 'firar' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Vali Rahmi Doğan, Ertan Bozkurt'un yarı açık cezaevinde olması gerekirken sahte evrak nedeniyle mi yoksa Sedanur Güzel'in kaybolması olayı ile ilgili mi tutuklandığı yönündeki soruya, "Tutuklama talebini isteyen savcılık, kararı veren hakimlik. Adli bir olay ile ilgili konuşmam doğru olmaz. Sedanur'un kaybolması ile ilgili olay titizlikle yürütülüyor. İnşallah en kısa sürede kızımızı buluruz" dedi.


Kars Valisi Rahmi Doğan ve Kars Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Fatih Camgöz birer açıklama yaparak, Sedanur Güzel'in otopsisinde cinsel istismara uğradığına dair bulgulara ulaşıldığı haberlerinin gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Kars Valisi Rahmi Doğan: "Sedanur kızımızla ilgili basında çıkan otopsi sonuçları açıklandı bilgisi doğru değildir." Kars Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Fatih Camgöz: "Sedanur Güzel'in cinsel istismara maruz kalıp kalmadığı ve ölümünün nasıl gerçekleştiği net olarak ancak patolojik inceleme sonucu belli olacaktır."

İçişleri Bakanlığı: "Sedanur ile ilgili tecavüz bulgusuna dair herhangi bir bulgu yoktur."


SEDANUR GÜZEL CİNAYETİ DETAYLARI

Kağızman'a 30 kilometre uzaklıktaki 80 hane, 350 nüfuslu Paslı köyünde yaşayan Handan ve Abdullah Güzel çiftinin 3 çocuğundan en büyüğü olan Sedanur, 16 Eyül Pazar günü öğle saatlerinde kayboldu. En son evlerinin önünde görülen Sedanur'dan haber alamayan aile, köylülerle birlikte kızlarını aradı, ancak sonuç alınamadı. Bunun üzerine aile, jandarmaya haber verildi. Paslı Esin Çağdaş İlkokulu'nun 3'üncü sınıf öğrencisi Sedanur Güzel'in bulunması için güvenlik güçleri seferber oldu. Komandolar, jandarma timleri, AFAD ve UMKE ekipleri, korucular ile köylüler arama çalışması başlattı. Aramalarda Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne ait kadavra arama köpeği 'Obert' ve iz takip köpeği 'Calisto da kullanıldı. Zehirli yılanların bulunduğu sazlık alanlarda da arama yapan ekipler, tüm çalışmalara rağmen Sedanur'a ulaşamadı.

Jandarma Arama Kurtarma ekipleri, dün sabah saatlerinde köye 1 kilometre uzaklıkta, kayalık ve çalılık alanda, minik Sedanur'un cansız bedenini üzeri taşlarla örtülü bir halde buldu. Öldürüldükten sonra üzeri taşlarla kapatılan Sedanur Güzel'in cesedi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Erzurum Adli Tıp Kurumu'na getirildi.

Kaybolduğu ilk günlerde öldüğü tahmin edilen Sedanur Güzel'in cesedinde sıcak ve havasız ortam nedeniyle kurtlanma oluştuğu belirlendi. Morarma kurtlanma nedeniyle vücuttaki darp izlerini tanımlayamayan uzmanlar, Sedanur Güzel'in öldürüldüğünün kesin olduğu yönünde görüş bildirdi. Yine morarma kurtlanma nedeniyle kesin ölüm nedenini belirleyemeyen uzmanlar, kan, DNA ve iç organlarından örnekler aldı. Tecavüz bulgusuna da rastlayan uzmanlar, aldığı örneklerle bunu da kesinleştirecek.

OTOPSİ 6 SAAT SÜRDÜ

Kars'ta kaybolduktan 7 gün sonra dere kenarında cesedi bulunan 9 yaşındaki Sedanur Güzel'in cenazesi otopsinin ardından gece yarısı Kars'a gönderildi.

Bugün akşam saatlerinde otopsi için Erzurum Adli Tıp Kurumuna getirilen Sedanur Güzel'in cenazesi 6 saat süren otopsinin ardından toprağa verilmek üzere ambulansla köyüne götürülmek üzere Adli Tıp kurumundan alındı.

Yapılan otopside cesette yaşanan çürüme nedeniyle laboratuvar sonuçlarına göre otopsi kesin raporunun açıklanacağı belirtildi.

Türkiye'yi yasa boğan ölümün ardından yürek burkan detaylar ortaya çıktı. Kars'ta küçük Sedanur'un cansız bedenini bulan ekipler, Sedanur'un kuş gibi hafiflediğini ifade etti.

Kars'ın Paslı köyünde yaşanan olayda dere kenarında taşların altında cenazesi bulunan Sedanur Güzel(9) cenaze aracıyla otopsisi yapılmak üzere hastaneye götürüldü.



"KUŞ GİBİ HAFİF OLMUŞTU"

Böyle bir vahşeti görmediklerini belirten ekipler, "Bir taş var, taşın alt tarafına koymuş, üzerine taşlar yığarak kapatmaya çalışmış. Kokudan dolayı ortaya çıkmış. Öyle ki ceset kurumuştu. Bir taşa bir oduna dokunursun ya öyleydi. Sedanur kuş gibi hafif olmuştu. Adli tıpta her şey ortaya çıkacak. Böyle bir vahşet olamaz. Anlatamıyorum, taşların arasına koymuş. Böyle bir vicdan olamaz" dedi.

Kars'ın Kağızman ilçesinde cansız bedenine ulaşılan 9 yaşındaki Sedanur Güzel'in ailesi, acı haberin ardından ilk uçakla İstanbul'dan Kars'a döndü. Acı haberi alan baba Abdullah Güzel, olay yerinde fenalaşarak baygınlık geçirdi.

SEDANUR'UN CANSIZ BEDENİ BULUNDU

Kars'ın Kağızman ilçesinde 7 gün önce kaybolan 9 yaşındaki Sedanur Güzel'in bu sabah saatlerinde cansız bedenine ulaşıldı. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Kars Valisi Rahmi Doğan, Sedanur'un cansız bedeninin Paslı Köyü'ne 1 km uzaklıkta JAK Timleri tarafından üzeri taşlarla örtülü vaziyette bulunduğunu belirtti.