Cinsel isteksizlik neden olur?

Takvim Gazetesi yazarı Dr. Nafiz Karagözoğlu bugün köşesinde yazdığı yazıda yine okuyucuların sorularını cevapladı. İşte Karagözoğlu'na sorulan sorular ve yanıtları....

Giriş Tarihi 29 Eylül 2018, 00:00 Güncelleme 29 Eylül 2018, 07:57
Cinsel isteksizlik neden olur?

İÇİNDEKİLER

Eşimle 2 aydır, ancak 1-2 defa ilişkiye girebildik. Yaşımız 40.... Eskiden daha sık sık oluyordu. Şimdi neden böyle oldu?


EŞLERİN cinsel ilişki sayısının bir önemi yoktur. Netice her iki kişinin istekleri, ihtiyaçları, stresleri, hastalıkları gibi birçok neden cinsel ilişki isteğini etkiler. Eğer keyif alıyorsanız, bedensel başka farklılıklar, şikâyetler yoksa hemen bir hastalık düşünmeyiz. Erkeklerde 60 yaşından sonra cinsel aktiviteyi etkileyen hormonlar azalabilir. Kadınlarda menopoz dönemi cinsel ilişki isteği ve özelliklerine farklılık katabilir. Şimdilik rahatla. Eşinle sohbet et. Sayıya bakma. Sayıları kafana takma.


5 yıllık evliyiz. 3 tane çocuğumuz var çok şükür. Eşim tüp bağlatalım dedi. Bir zararı var mı?

GEBELİĞİ ENGELLER

KADINDA yumurtayı taşıyan tüplerin ameliyatla bağlanmasıdır. Uygulandıktan sonra artık gebe kalınması beklenmez. Tüplerin bağlanması, kadının cinsel isteğinde, adet düzeninde, vücut yapısında herhangi bir değişiklik meydana getirmez, bütün bu olaylar eskisi gibi devam eder. Zaten erkek açısından da değişen bir durum olmaz.

SIKINTIM CİNSELLİK

33 yaşındayım. 4 aydır sertleşme sorunum var. Doktor gece penis sertleşmesi testinden bahsetti. İyi de bende zaten sertleşme olmuyor.

BAŞKA TEST YOK MU?

SERTLEŞME şikayetlerinin çoğu stres, sıkıntı gibi psikolojik kaynaklıdır. Uykuda bunlar ortadan kalkar. Uyku sırasında penisin sertleşme oranı ve süresi tespit edilir. Yani sıkıntı, evham kaygı varsa sen uyanıkken penis uyur. Sen uyuyunca penis uyanır.
Bunun dışında penis kan akımı ölçümü, serum testosteron, hormon düzeyi, açlık kan şekeri veya şeker yükleme testi, kolesterol, tiroit, karaciğer ve böbrek testleri yapılabilir. Doktoruna güven, gerisini merak etme sen..