Pardon kanser değilsin Can!

Farabi Hastanesi’nde skandal... 6 yaşındaki Can Topsakal’a mide kanseri teşhisi konuldu. Şok yaşayan aile, farklı hastanede Can’ın sağlıklı olduğunu öğrendi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Eylül 2018 Güncelleme 18 Eylül 2018, 01:41
Pardon kanser değilsin Can!

İÇİNDEKİLER

Trabzon'da, boğaz ağrısı şikayetiyle gittiği Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde tahlilleri yapılan 6 yaşındaki Can Topsakal ve ailesi, hayatının en zor günlerini yaşadı. KBB servisindeki muayene sonrası Can Topsakal, Pediatri Onkoloji Polikliniği'ne sevk edildi. Tetkiklerden sonra Can ve ailesi, tahlil sonuçlarını beklemek üzere evlerine döndü.

CİMER'E ŞİKAYET ETTİ
Tahlil sonuçlarını almak için yeniden hastaneye giden baba Mustafa Kemal Topsakal, oğluna mide kanseri teşhisi konulduğunu öğrendi. Topsakal ailesi, çocukları için koyulan teşhisle yıkıldı. Farklı hastane ve doktorlara götürdükleri Can'ın hasta olmadığını öğrenen aile fertleri, çılgına döndü ve CİMER'e şikayette bulundu. Şikayet üzerine hastane yönetimince 'gizli' ibaresiyle aileye gönderilen mektupta, iş yoğunluğu nedeniyle hata yapıldığı ve hatanın düzeltildiği, doktorlar B.Ö. ve E.E. hakkında soruşturma açılmasına gerek duyulmadığı kaydedildi. Adeta, "Kanser değilmişin Can, pardon" diyen KTÜ yönetimine tepki çığ gibi büyüdü.



Mustafa Kemal Topsakal, oğluna konulan hatalı teşhis nedeniyle psikolojilerinin bozulduğunu ve savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.